ActualitateLocal

Ședință de bilanț la IJSU Vaslui


Prefectul Isabel BOGDAN şi subprefectul Mircea GOLOGAN au participat la ședința de bilanț a activității Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU) Vaslui pe anul 2016.
În cuvântul său, reprezentantul Guvernului în teritoriu a ținut să evidențieze ”botezul” de la Valea Grecului, unde a coordonat operațiunea de repunere pe roți au unei autocisterne încărcată cu GPL, gestionarea situației din localitatea Doagele, comuna Dragomirești, unde albia unui pârâu a revărsat, producând pagube materiale, și perioada cu CODURI galben și portocaliu de ninsori, viscol și ger, când nu a fost înregistrată nicio problemă majoră.
”De la bun început vreau să vă mulțumesc pentru dăruirea dumneavoastră zi de zi, ceas de ceas, indiferent de vreme și pentru profesionalismul și competența cu care reușiți să duceți la bun sfârșit situațiile de criză. Sunteți primii când nouă, celorlalți, ne este cel mai greu! Alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, sunteți eroii noștri, iar pentru asta vă felicit și vă transmit toată stima, a mea și, cu siguranță, și a cetățenilor. Știm cu toții că, până la urmă, viața este cel mai de preț lucru. Mi-aș dori ca, de la an la an, rezultatele dumneavoastră să fie din ce în ce mai optimiste, asta însemnând că, datorită dăruirii dumneavoastră, au fost salvate mult mai multe vieți. Chiar dacă, la ședința de bilanț de astăzi, rezultatele sunt prezentate mai mult statistic, să știți că suntem conștienți de viețile salvate și de sacrificiile de care dați dovadă în acele momente critice. Aș vrea să vă mulțumesc pentru colaborarea extraordinar de bună cu Instituția Prefectului, informându-ne în timp real despre orice situație de urgență care se impune și găsind, împreună, cele mai bune soluții”, a spus prefectul Isabel BOGDAN.
La rândul său, Gheorghe Blagoci, inspectorul șef al IJSU Vaslui, a ținut să mulțumească structurilor Ministerului Afacerilor Interne și autorităților locale pentru buna colaborare avută pe parcursul anului 2016.
Anul trecut, IJSU Vaslui a gestionat 6.493 de evenimente, în scădere cu 29 la sută față de 2015. Cele mai multe au fost în domeniul asistenței medicale de urgență-5.276. În 2016 au fost înregistrate 346 de incendii, din care 155 s-au produs la vegetație uscată. Au fost salvate 88 de persoane, din care 22 de la incendii, bunurile salvate fiind în valoare de 38,5 milioane lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button