ActualitateLocal

Secţiile ATI din spitalele Vaslui şi Bârlad nu mai au locuri libere pentru pacienţii cu COVID-19

În ultimele două săptămâni, în judeţul Vaslui, numărul noilor cazuri de COVID a ajuns la aproape 1000.

Autorităţile avertizează că, pe fondul nerespectării regulilor sanitare şi al refuzului vaccinării, numărul de cazuri riscă să crească.

În secţiile ATI din spitalele Vaslui şi Bârlad nu mai sunt locuri libere pentru pacienţii cu COVID, iar medicii spun că 90% din cazurile medii şi grave provin din rândul pacienţilor nevaccinaţi.

”Trebuie să înţelegem toţi că nu putem pentru că nu facem un efort să înţelegem că, până la urmă, este datoria noastră, a tuturor, de a opri pandemia”, a declarat subprefectul Mircea Gologan.

La nivelul judeţului Vaslui, în prezent, rata de infectare este de 1,97 la mia de locuitori. În jur de 60.000 de persoane din populaţia eligibilă au primit ambele doze de vaccin, însă procentul celor imunizaţi rămâne în continuare mult prea mic.

Să facem tot posibilul să ne vaccinăm şi să respectăm regulile, astfel încât, nu există o chestiune de 100%, dar măcar să limităm numărul de îmbolnăviri”, a mai declarat subprefectul Mircea Gologan.

După 10 zile de la începerea anului şcolar, se înregistrează în judeţ un număr de 32 de cadre didactice şi 70 de elevi depistaţi pozitiv. Din acest motiv, deja aproape 1800 de elevi au trecut la învăţământul online.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button