ActualitateLocal

Seară de folclor autentică

cosmina-adam1

La lansarea primului album cu muzică populară, Cosmina Adam a fost surprinsă de numărul mare de participanţi, holul central al Silver Mall dovedindu-se neîncăpător. De aici au apărut şi emoţiile inevitabile, însă seara s-a terminat pe note săltăreţe, pentru ca oamenii să plece acasă cu gustul unui eveniment reuşit şi cu dorinţa de a mai asista şi la lansarea altor albume muzicale, aparţinând Cosminei Adam. Solista şi violonista Ansamblului “Rapsodia Vasluiului” nu şi-a uitat trecutul, iar în faţa publicului a adus-o pe Maria Cornea, cea care i-a fost, pentru o perioadă mamă şi profesoară, punând în operă Grupul “Cvarta”, care avea să devină o poveste de succes şi care i-a fost de un real ajutor Cosminei, în ceea ce urma să realizeze în plan profesional. A fost un moment când vasluianca a cochetat cu muzica uşoară, iar la şapte ani şi-a lansat un prim album, cu susţinerea compozitorului Marcel Iorga. Însă, Cosmina Adam a revenit la muzica populară, cea care dă identitate românilor, cu care speră să culeagă faimă.
Startul e de bun augur, albumul “Frumoasă ca mine nu-i” bucurându-se de reale aprecieri. Momentul s-a petrecut într-un décor de poveste, care a readus în prim plan o veche locuinţă tradiţională, graţie grupului “Soleştenii”, membrele acestuia muncind din plin pentru a oferi un cadru adecvat, specific şezătorilor tradiţionale.
Şi invitaţii au fost pe măsură. Mihaela Gurău, Lili Ciortan, George Forcos Palade şi Rapsodia Vasluiului, coordonată de maestrul Cristian Năstase, au ţinut să onoreze invitaţia şi să contribuie la o o seară perfectă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button