ActualitateLocal

Se întrevăd semnele unui sezon agricol promițător

Anul agricol este promiţător, după un an cu o secetă accentuată şi multe restricţii din cauza pandemiei, apreciază autorităţile locale din judeţul Vaslui.

Fermierii au prognoze optimiste în privinţa producţiilor obţinute în acest an la culturile de toamnă.

După ce, ca urmare a secetei accentuate de anul trecut, aproape 1.700 de fermieri din judeţul Vaslui au avut culturile calamitate şi au primit despăgubiri din partea statului, iată că Direcţia Judeţeană pentru Agricultură Vaslui dă veşti bune fermierilor cu privire la acest an agricol.

”Până în prezent, starea de vegetaţie a acestor culturi este destul de bună, în contextul în care nivelul precipitaţiilor în stratul de sol de la 0 la 20 de cm este asigurat /în optim/, ceea ce conferă condiţii foarte bune pentru creşterea şi dezvoltarea acestor culturi”, a declarat Gigel Crudu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Agricultură Vaslui. 

Suprafaţa calamitată anul trecut a fost de aproape 60.000 de hectare de culturi. Porumbul, de pildă, a fost afectat în procent de 90%.

Fermierii speră, însă, ca anul acesta să fie unul bun, pe măsura investiţiilor.

La nivelul judeţului Vaslui, însămânţările de primăvară se realizează pe 60 la sută din suprafaţa agricolă a judeţului, iar porumbul şi floarea soarelui sunt principalele culturi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button