Sport

Se cunosc câştigătorii Trofeului « Deliciosul de Vaslui »

20160228_132157
Şcoala “Vasile Alecsandri” Vaslui s-a dovedit a fi o locaţie generoasă pentru prima ediţie a Trofeului “Deliciosul de Vaslui” la şah, competiţie organizată de CS “Sergentul” şi Safir Grup. Participarea a fost peste aşteptări, organizatorii fiind nevoiţi să desfăşoare concursul pe durata a trei zile. Aproape 80 de şahişti din Vaslui, Huşi, Bârlad, Negreşti, Iaşi, Bacău, Suceava şi Constanţa au intrat în concurs.
Cea mai impresionantă participare a fost la turneul B, rezervat jucătorilor legitimaţi, cu vârsta până în 12 ani, unde au concurat 42 de copii. Cel mai bun s-a dovedit a fi Emilian Ştefan Prisecaru, urmat în clasament de ieşeanul Alexandru Lungu şi Ionuţ Toma, din Vaslui.
La feminin, titlul a ajuns la Diana Angheluţă, legitimată la CSM Craiova, urmată în clasament de Diana Rusu (Vaslui) şi Ştefania Barila (Suceava).
“Cea mai frumoasă partidă a fost din penultima rundă, a şasea, dintre Emilian Ştefan Prisecaru şi Diana Angheluţă. Cei doi au oferit o adevărată lecţie de şah, întrecere terminându-se nedecis, prin remiză. Ambii jucători au venit cu propriile strategii şi tactică pentru a câştiga runda şi competiţia. Au făcut o bună propagandă şahului”, a spus Constantin Grosu, preşedintele CS “Sergentul” Vaslui.
La turneul A, unde au fost 12 concurenţi cu vârsta până în 18 ani, marele câştigător a fost Gabriel Alexandru Aliciuc, de la Huşi, urmat de Marian Ştefan Lungu, din Bârlad, şi vasluianul Rareş Bighiu.
Un interes major a fost şi la secţiunea nelegitimaţi, unde au concurat 23 de copii, majoritatea din Huşi şi Vaslui. Turneul a fost câştigat de Ştefania Lungu (Iaşi), urmată în clasament de Robert Ursan (Huşi) şi Ioan Bălu (Vaslui).
“În cele trei zile de concurs am avut parte şi de prezenţa părinţilor, în număr mare, care şi-au susţinut moral copiii, Reuşita competiţiei se datorează în egală măsură efortului depus de Grupul Safir, care ne-a fost aproape şi ne-a susţinut cu tot ce a trebuit. Dorim ca turneul să devină o tradiţie şi unul dintre cele mai importante din ţară”, a mai declarat Constantin Grosu.
Arbitrul Trofeului “Deliciosul de Vaslui” a fost Cătălin Baban, iar participanţii au acumulat puncte CIV, ce le pot aduce anumite categorii sportivilor, competiţia fiind înscrisă în calendarul oficial al Federaţiei Române de Şah.
20160228_132822

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button