EducatieLocal

Şcolile, pregătite de începerea noului an de învăţământ

Invatamant
Autorităţile locale din judeţul Vaslui au alocat timp şi bani pentru lucrările de igienizare a şcolilor şi cu toţii dau asigurări că până la începutul noului an şcolar totul va fi gata.
Pentru a economisi timp şi bani, mulţi primari au preferat să apeleze la forţa de muncă locală pentru realizarea lucrărilor de reparaţii şi igienizare a unităţilor de învăţământ.
Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) susţine că şcolile sunt pregătite pentru noul an şcolar. Mai bine de 80 la sută dintre unităţile de învăţământ stau foarte bine la capitolul igienizare şi curăţenie. 57 la sută îşi pot primi elevii încă de pe acum, terminând lucrările de igienizare.
Doar 3 la sută dintre acestea încă mai au de lucru, însă conducerea unităţilor şcolare dau asigurări că elevii vor avea condiţii propice de învăţare încă din prima zi de şcoală.
În privinţa autorizaţiilor sanitare, mai bine de 66 la sută din şcolile cu personalitate juridică au acest document, restul de peste 33 la sută fiind în curs de autorizare.
Legat de autorizaţia ISCIR, mai bine de 60 la sută deţin autorizaţia, iar aproape 28 la sută nu necesită acest document.
Cu privire la securitatea la incendii, aproape 30 la sută din şcoli au nevoie de această autorizaţie. Dintre cele 232 de clădiri, doar 18,54 la sută deţin autorizaţia, iar restul urmează să rezolve probleme. Mai bine de 70 la sută din clădiri nu necesită autorizaţie cu privire la securitatea la incendii.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button