ActualitateLocal

Şcoli fără autorizaţie sanitară

Invatamant
Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, din cele aproximativ 40% din şcoli, cele mai multe nu pot primi autorizaţie sanitară de funcţionare deoarece funcţionează în clădiri deteriorate şi care nu sunt racordate la sistemul de alimentare cu apă curentă.
‘Este vorba despre şcoli care funcţionează în clădiri vechi, insalubre, în stare avansată de deteriorare. Neasigurarea unităţilor cu un sistem de alimentare cu apă curentă, spaţiul subdimensionat care nu asigură cubajul de aer, spaţiul impropriu de păstrare a alimentelor distribuite gratuit prin programul ‘Lapte şi corn’ sau depăşirea numărului de copii în sala de curs sunt alte motive pentru care şcolile nu au putut primi autorizaţii de funcţionare’, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.
În anul 2016, au fost înregistrate 23 de cereri pentru obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare, doar opt unităţi şcolare primind acest document. În cursul anului trecut, s-au primit 26 de solicitări de autorizare, doar 16 unităţi fiind autorizate.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button