ActualitateLocal

Şcoală fără delincvenţă

Liceul_Emil Racovita
Cu ocazia ZILEI POLIŢIEI ROMÂNE, sărbătorită în fiecare an la data de 25 martie, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a organizat manifestări adresate în special copiilor, la finalul cărora cei mai buni au fost premiați în cadru festiv.
Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui a organizat concursul de afişe intitulat „Şcoală fără delincvenţă” cu scopul promovării şi dezvoltării de comportamente responsabile în rândul adolescenţilor. Această activitate a constat în realizarea unui afiş al cărui mesaj să prevină săvârşirea de infracţiuni în şcoală, tehnica de realizare a afişelor fiind desen, pictură sau colaj. Concursul s-a adresat elevilor din clasele IX-XII de la liceele din municipiul Vaslui și s-a desfăşurat pe echipe, fiecare echipă fiind formată din 3 membri.
Festivitatea de premiere a oferit prilejul şefului inspectoratului, domnului comisar șef Mirica Ionel să adreseze tinerilor participanţi un mesaj prin care a promovat profesia de poliţist, vorbindu-le despre dăruirea şi chemarea pe care ar trebui să o aibă cei dornici să urmeze această profesie.
Elevii au vizionat un scurt film realizat de către poliţiştii vasluieni, material care a cuprins aspecte ale activităţii structurilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.
Fiecare echipă participantă la concurs şi-a prezentat lucrarea şi mesajul pe care a vrut să-l transmită prin intermediul acesteia, la final având loc premierea elevilor participanţi.
Premiile au fost înmânate de vicepreşedintele Consiliului Naţional al Poliţiştilor – Filiala Vaslui, premiile fiind acordate de către Consiliul Naţional al Poliţiştilor şi Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor – Regiunea 1 Vaslui.
Premiul I a fost obţinut de o echipă a Liceului Teoretic „Emil Racoviţă” Vaslui formată din elevii: Agape Dariana Andreea, Manolachi Nicoleta, Tărăgan Bianca Ivona, profesori coordonatori fiind Vîntu Cristina și Popliuc Ramona Diana. Premiul II a fost obţinut de o echipă a Colegiului Economic „Anghel Rugină” Vaslui formată din elevii: Racoviţă Cristian, Gache Andreea Marina, iar profesor coordonator Mocanu Carmen, iar premiul III a fost obţinut de o echipă a Liceului Teoretic „Mihail Kogălniceanu” Vaslui formată din elevii:Olăreanu Alina, Nechita Andra Raluca, Bahrim Andreea, profesori coordonatori fiind Caliniuc Daniela şi Sîrghi Mihaela. A fost acordată și o menţiune echipei Liceului Tehnologic “Ion Mincu” Vaslui formată din elevii: Ursache Teodora, Gîfei Ionela Gabriela, Dănăilă Vasilica Valentina, iar profesor coordonator Hîncianu Gerlandida.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button