EducatieLocal

Şcoală de vară la Liceul “Emil Racoviţă”

646x404
Tehnologia joacă un rol din ce în ce mai important în societatea noastră. Fie că este vorba de industrii creative, IT, cercetare sau jurnalism, joburile viitorului vor solicita abilităţi digitale. În acest context, în perioada 29-31 august, se va desfăşura la Liceul “Emil Racoviţă” (LER) Vaslui, în parteneriat cu ADOBE România, prima ediţie a Şcolii de Vară dedicată informaticii, intitulată “Next level”.
Vor putea participa elevi din tot judeţul Vaslui, inclusiv din şcolile gimnaziale, clasele VII-VIII, elevi pasionaţi de informatică ce vor să-şi petreacă timpul cu folos. Înscrierile se fac în perioada 5-15 august la secretariatul liceului.
“Această activitate realizată în parteneriat cu ADOBE România este organizată de catedra de informatică a liceului nostru. Este vorba de domnul profesor Dan Pracsiu, membru în comisia de organizare a Olimpiadei Naţionale de Informatică, coordonatorul proiectului, împreună cu doamnele profesoare Gabriela Ursu, Camelia Popica şi Petronela Sârbu. Catedra de informatică a obţinut rezultate remarcabile la nivel naţional, activitatea Şcoala de Vară fiind răspunsul cel mai firesc pe care îl puteau oferi colegii mei solicitărilor de a studia informatica venite din partea elevilor şi părinţilor. Ne bucură parteneriatul cu ADOBE, acum când liceul începe să-şi definească clar identitatea în palierul educaţional prin varietatea parteneriatelor din care elevii să poată culege informaţii şi aptitudini ce le vor fi utile în viitor. Întâlnirea elevilor cu specialişti IT le oferă acestora o oportunitate de a învăţa lucruri practice, dar şi o motivare suplimentară în aprofundarea studiului informaticii la nivel superior“, a declarat Daniel Hulubei, directorul LER Vaslui.
Şcoala de vară “Next level” de informatică aplicată organizată la Liceul “Emil Racoviţă” Vaslui este adresată copiilor pasionaţi de informatică. Scopul constă în prezentarea unor teme şi aplicaţii specifice vârstei lor, astfel încât elevii să fie atraşi de partea creativă şi inovatoare a informaticii, în vederea dobândirii de cunoştinţe şi deprinderi avansate, necesare realizării de produse informatice performante“, a mai declarat Daniel Hulubei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button