ActualitateLocalSocial

Școala „Constantin Parfene” Vaslui beneficiază de astăzi de sistem „Kiss & Ride”

Primăria municipiului Vaslui anunță că a inaugurat prima zonă de oprire în siguranță și de debarcare a copiilor în dreptul unei unități școlare pentru părinții care își aduc copiii cu autoturismul la cursuri.

Sistemul “Kiss & Ride” a fost instituit la Școala „Constantin Parfene” Vaslui. Este vorba despre un refugiu de “debarcare/îmbarcare”, un culoar pe unde părinţii intră cu maşina, opresc în faţa şcolii, iar paznicul sau profesorul de serviciu preia copilul pentru a-l conduce în siguranţă în curtea instituţiei de învăţământ.

Părinţii intră cu maşina, opresc în faţa şcolii, copilul își ia la revedere apoi părintele pleacă apoi către muncă sau domiciliu. Timpul total pentru a lăsa copilul la şcoală este de aproximativ 20 – 30 de secunde.

„După modelul implementat cu succes până acum în orașe din țară și câteva sectoare din București, începând de joi, 20 aprilie, în fața Școlii gimnaziale “Constantin Parfene” inaugurăm proiectul pilot “Kiss&Ride”, prin intermediul căruia părinții care își aduc la școală copiii cu mașinile proprietate personală vor avea o bandă dedicată pentru a opri, în vederea coborârii elevilor pe trotuarul din fața școlii, fără a incomoda astfel ceilalți participanți la trafic. Echipaje ale Poliției Locale vor monitoriza în permanență acest segment de drum în vederea îndrumării participanților la trafic, a fluidizării circulației rutiere, dar și pentru sesizarea potențialelor măsuri de îmbunătățire a acestui proiect. Dorim tuturor elevilor un nou modul școlar cu succese și în siguranță!”, au anunțat reprezentanții Primăriei Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button