EducatieLocal

Şcoala “Constantin Parfene” şi-a prezentat olimpicii

olimpici
Şcoala “Constantin Parfene” Vaslui are trei reprezentante calificate la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare. Este vorba despre Adreea-Patricia Dragoslav, Theodora-Sabina Cărare şi Sabina-Maria Ciubotaru.
Andreea-Patricia Dragoslava este în clasa a VII-a. Ea se poate mândri cu două calificări la etapele naţionale: olimpiada de lingvistică, care va avea loc pe 6-8 mai 2016 la Otopeni şi olimpiada de fizică, care este în plină desfăşurare la Timişoara, unde îi are ca profesori îndrumători pe Elena Alexa şi Daniela Crizantema Nane.
“Andreea abordează cu uşurinţă domenii diferite (limbă şi literatură română, fizică, biologie, religie) şi obţine rezultate extraordinare ca urmare a inteligenţei proprii, a muncii depuse, a seriozităţii şi implicării în activităţile de pregătire suplimentară. În acest an şcolar, Andreea a mai obţinut locul al III-lea la concursul interdisciplinar “Cultură şi spiritualitate românească”, etapa judeţeană, nivelul II (clasele VII-VIII) şi locul al II-lea la olimpiada de biologie, etapa judeţeană”, a spus Daniela Nane, directoarea Şcolii “Constantin Parfene”.
Theodora-Sabina Cărare este elevă în clasa a V-a. Ea a obţinut locul al II-lea la etapa judeţeană a olimpiadei de limba şi literatura română, calificându-se la concursul naţional transcurricular “Ionel Teodoreanu”, ce se va desfăşura pe 12-15 mai 2016 la Iaşi. Theodora-Sabina are ca profesor îndrumător pe Elena Alexa.
“Theodora are pentru această disciplină o înclinaţie aparte, care o apropie de valorile culturii noastre, de limba neamului românesc”, a precizat profesoara Elena Alexa.
Podiumul concursului interdisciplinar “Cultură şi spiritualitate românească”, etapa judeţeană, nivelul I (clasele V-VI), a fost ocupat integral de trei eleve ale Şcolii “Constantin Parfene”, calificându-se la faza naţională eleva Sabina-Maria Ciubotaru, de la clasa a VI-a. Ea este pregătită de profesoarele Rodica Mihalache şi Irina-Mihaela Matcaşu.
“Sensibilitate, creativitate, seriozitate, ambiţie, lectură asiduă sunt doar câteva atuuri care au propulsat-o pe locul I. Sabina a obţinut rezultate deosebite şi la alte olimpiade la care a participat în acest an şcolar, etapa judeţeană: locul al II-lea la olimpiada “Lectura ca abilitate de viaţă”, menţiune la olimpiada de limbă şi comunicare şi la olimpiada de lingvistică”, a conchis spus profesoara Rodica Mihalache.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button