ActualitateLocal

Școala altfel la GAZ EST

gaz est
Şi în acest an, compania Gaz Est şi-a deschis porţile elevilor vasluieni în cadrul programului “Şcoala altfel: Să Ştii mai multe, să fii mai bun!”. Peste 200 de elevi din ciclul primar de la 4 şcoli vasluiene au fost primiţi cu drag în mijlocul salariaţilor Gaz Est, fiindu-le prezentată activitiatea companiei, drumul gazelor naturale, importanţa acestora în viaţa noastră dar mai ales pericolele care pot apărea în situaţii de urgenţă. Copiii au reacţionat cu mult entuziasm la activităţile interactive în care au fost implicaţi, bucurându-se şi de darurile dulci primite de la iepuraşul de Paşte.
La rândul lor, cadrele didactice şi părinţii care i-au însoţit pe elevi au apreciat activitatea ca fiind una extrem de utilă pentru micuţii oaspeţi:
“Zâmbet, soare, bucurie pe chipurile elevilor de la clasa pregătitoare <> de la Şcoala Gimnazială “Constantin Parfene”, care au avut ocazia să se întâlnească cu reprezentanţii companiei GAZ EST Vaslui. Prin intermediul acestei vizite, elevii au aflat lucruri noi despre importanţa acestei societăţi în asigurarea confortului şi siguranţei locuitorilor oraşului, cât şi regulile pe care trebuie să le respecte în cazul înregistrării unor scurgeri de gaze”, au declarat învăţătoarele Mărioara Chiriac şi Loredana Mihaela Dănilă.
Societatea românească în care se nasc copiii de astăzi este una complexă, într-o permanentă schimbare, iar aceştia trebuie pregătiţi să înţeleagă şi să accepte provocările, să devină ei înşişi factori ai schimbărilor viitoare, acest lucru realizându-se şi prin activităţile din programul Şcoala altfel. Astfel elevii sunt pregătiţi pentru această societate modernă într-un mod practic, creativ şi inovator, care să-i implice pe copii în activităţi deosebite şi interesante pentru ei. O acivitate inedită şi foarte interesantă a fost vizita efectuată cu elevii clasei a IV-a C, de la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” Vaslui, la GAZ EST. Cu această ocazie, elevii au decoperit sau redescoperit care sunt sursele de energie, ce sunt şi unde se găsesc gazele naturale, care sunt principalele utilizări ale acestora dar şi ce măsuri trebuie luate în cazul în care în locuinţă se simte miros de gaze.
“Activitatea a fost una interactivă, elevii având oportunitatea de a pune întrebări şi de a primi răspunsuri de la persoane autorizate, cu o pregătire profesională adecvată. De asemenea, elevii au realizat afişe, desene prin care şi-au exprimat propriile păreri în ceea ce priveşte importanţa instituţiei vizitate şi a gazelor naturale în viaţa cetăţenilor. Şi, pentru că se apropie Sărbătorile Pascale, munca elevilor a fost răsplătită cu mici atenţii din partea gazdelor”, a declarat învăţătoarea Alina-Nadia Raizu, Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” Vaslui.
„Gânduri frumoase, calde şi senine echipei Gaz Est după vizita în această unitate din data de 19 aprilie 2016 în cadrul programului Şcoala altfel. Vorba bună, zambetul şi iepuraşul de Paşte au fost asemenea razelor de soare răsfrânte în sufletul copiilor clasei a IV-a D de la Şcoala Gimnazială “Ştefan cel Mare” Vaslui”, a completat învăţătoare Rica Mihaela Cernat.
„Noi, copiii, părinţii şi învăţătorul clasei pregatitoare B de la Şcoala “Mihai Eminescu” Vaslui, am fost foarte plăcut surprinşi de cele văzute şi învăţate în cadrul vizitei făcute la societatea GAZ EST. Am aflat multe lucruri noi despre „drumul gazelor naturale”, despre munca, de multe ori nevăzută a angajaţilor dar, mai ales, am învăţat lucruri practice despre utilizarea gazului şi despre măsurile de siguranţă care se impun în folosirea acestuia, lucruri pe care nu le puteam învăţa decât la Școala altfel Şi direct de la sursă. Mulţumiri domnului Director Adrian Tighici care şi-a găsit timp să ni se adreseze direct şi salariaţilor Gaz Est care ne-au condus şi explicat cu răbdare ce am dorit să ştim”, a spus învăţător Dan Oprea, Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” Vaslui.
Este deja al doilea an în care compania Gaz Est foloseşte acest prilej al “Şcolii altfel” pentru a putea transforma vizitele elevilor într-un instrument de informare şi prevenţie cât mai util şi atractiv.
„Ne dorim ca vizitele micuţilor vasluieni la Gaz Est să devină o tradiţie a companiei noastre prin care să putem fi mai responsabili social şi mai aproape de abonaţii noştri. Nu întâmplător motto-ul Gaz Est este „pentru siguranţa şi confortul casei tale”. Siguranţa abonaţilor reprezintă principalul obiectiv al activităţii noastre iar prevenţia în rândul celor mici poate fi un element esenţial. Şi poate că nu întâmplător această săptămână altfel are loc în preajma Sărbătorilor Pascale; prezenţa copiilor în rândul nostru ne bucură şi ne înnobilează, pregătindu-ne parcă pentru o perioadă cu semnificaţii aparte”, a declarat Adrian Tighici, Directorul General al S.C. Gaz Est S.A.,

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button