EducatieLocal

Şcoala „Adrian Porumboiu” susţine valorile şcolare

scoala munteni
Ca în fiecare an, şi anul acesta s-a respectat tradiţia desfăşurării concursurilor la Şcoala Gimnazială „Adrian Porumboiu” Muntenii de Jos. Cele trei concursuri organizate şi-au răsplătit câştigătorii. Primul dintre concursuri a fost rezervat tenisului de masã, Cupa “Podul Înalt”, concurs judeţean, ajuns la a X-a ediţie, al doilea, de matematică, tot la a X-a ediţie, iar al treilea, Concursul interjudeţean de creaţie literar artistica “Visele copilăriei”, ediţia a VI-a, organizate sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean, Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Vaslui şi a Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, filiala Vaslui.
Competiţia de tenis de masă a avut loc cu participarea a 40 de elevi de la clase gimnaziale din mediul rural de la nouă şcoli din judeţ, desfăşurându-se pe patru categorii de vârstă. Elevii căştigători provin de la şcolile Bogdana, Albeşti, Laza, Lipovăţ, Văleni, Parpaniţa şi Muntenii de Jos, premiile constând în diplome, medalii, palete de tenis şi tricouri.
A urmat Concursul Judeţean de Matematică “Podul Inalt”, a X-a ediţie, la care au participat 197 de elevi de clasele IV-VIII, de la 25 de şcoli din întreg judeţul, precum Băcani, Bălteni, Deleni, Vetrişoaia, Todireşti, Bogdana, Tomeşti, Lunca Banului, Stănileşti, Zorleni, Văleni, Şuletea, Berezeni, Griviţa, Rînceni, Trestiana, Viişoara, Draxeni, Vutcani, Valea Grecului, Roşieşti, Muntenii de Sus, Parpaniţa, Pădureni, Muntenii de Jos. Subiectele au avut un grad sporit de dificultate, însă concurenţii s-au descurcat foarte bine, fapt remarcat şi de prof. Victor Ailoaiei, reprezentantul Societăţii de Ştiinţe Matematice din România, filiala Vaslui. Pe primul loc s-au clasat următorii elevi: Maria Buleu- clasa a IV-a, Şcoala Gimnazială nr. 1 Zorleni, învăţător Ionela Munteanu; Daria Dăniluc- clasa a V-a, Şcoala Gimnazială “Stroe Belloescu” Griviţa, prof. Munteanu Irina; Andrei Coman- clasa a VI-a, Şcoala Gimnazială nr. 1 Zorleni, prof. Sebeni Claudiu; Georgiana Huidiu- clasa a VII-a, Şcoala Gimnazială nr. 1 Deleni, prof. Andron Cristina, Martia Sânziana Marcu-clasa a VIII-a, Şcoala Gimnazială „Anastasie Fătu” Berezeni, prof. Balan Gabriela. Câştigătorii au fost recompensaţi cu diplome, medalii şi premii în bani.
La a VI-a ediţie a Concursului interjudeţean de creaţie literară “Visele Copilăriei” au participat elevi din 33 de şcoli din ţară, cu 254 de lucrări, împărţite pe cele trei secţiuni. Lucrãrile participante au avut un standard calitativ ridicat, ceea ce a demonstrat o preocupare deosebitã din partea elevilor şi a cadrelor didactice. Evaluarea lucrărilor s-a realizat de către inspectori şcolari de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.
„Multumesc întregului colectiv al scolii, care s-a implicat în derularea acestor activităţi, Primăriei Muntenii de Jos, ISJ, DJTS, SSM filiala Vaslui. Sunt convinsă că aceste tradiţii vor continua şi în anii următori, pentru că spiritul de competiţie este apreciat atât de elevi, cât şi de profesori”, a spus Cecilia Ghenghea, directoarea Şcolii „Adrian Porumboiu” Muntenii de Jos.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button