ActualitateLocal

Şase copii, intoxicaţi cu ciuperci în comuna Iana


Întâmplarea s-a petrecut aseară în satul vasluian Siliştea, comuna Iana. La puţin timp după consumarea ciupercii minorilor a început să li se facă rău. Ei acuzau ameţeli, dureri de burtă şi simptome de vomă, ceea ce le-a confirmat medicilor că este vorba de intoxicaţie cu ciuperci.
Speriaţi, părinţii au sunat la 112, la faţa locului deplasându-se trei ambulanţe dar şi autospeciala pentru victime multiple a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cu trei paramedici.
După ce au fost stabilizaţi, toţi cei 6 minori au fost transportaţi la secţia pediatrie a spitalului bârlădean unde au fost internaţi pentru diagnosticare şi tratament.
Părinţii copiilor spun că cei 5 băieţi şi o fată s-au jucat în pădurea din vecinătatea satului. Aici au găsit o ciupercă despre care au bănuit că este hrib şi au mers acasă să o consume coaptă pe plită.
Serviciul Judeţean de Ambulanţă a alocat de urgenţă două ambulanţe pentru acest caz. Medicul Dan Ungureanu a declarat că pacienţii au primit tratament la faţa locului până au fost stabilizaţi.
Pentru că evoluţia stării de sănătate a copiilor este imprevizibilă ei vor rămâne în continuare la spital sub supraveghere medicală.
Poliţiştii vasluieni şi autorităţile publice locale fac acum cercetări pentru a stabili dacă au mai fost şi alţi copii care au consumat ciuperca otrăvită.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button