ActualitateLocal

Sărbători in siguranță

1
Sărbătoarea Paştelui se apropie şi vă pregătiţi de cumpărături. Poliţia Română vă recomandă să respectaţi câteva reguli pentru protecţia dumneavoastră şi a bunurilor dumneavoastră. Cu un plus de vigilenţă, vă puteţi bucura de clipe minunate, feriţi de evenimente neplăcute.
Când vă aflați la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar! Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toți banii, ci doar cât este necesar.
Atunci când efectuaţi plata cu cardul, tastaţi codul PIN cu discreţie, pentru a nu fi observat de cei din jur!
Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins ”din greșeală” în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul unde țineți banii sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima tertipului unui hoţ!
De asemenea, pentru a preveni furturile din autoturisme, atunci când le parcați în locurile special amenajate din zona supermarketurilor, asigurați portierele!
Nu lăsați în autoturism obiecte personale, şi nici actele autoturismului, pentru că acestea pot fi sustrase și folosite, ulterior, de infractori!
Nu lăsați la vedere, în interiorul autoturismului, obiecte de valoare care atrag interesul hoţilor, cum ar fi genţi de voiaj, poşete, borsete, genţi tip “Diplomat”, aparatură electronică etc.!
Poliţia avertizează conducătorii auto şi îi sfătuieşte să evite consumul de băuturi alcoolice atunci când ştiu că urmează să se urce la volan. Acţiunea alcoolului asupra sistemului nervos este nefastă la conducătorii auto obosiţi, la cei care suferă de astenie nervoasă şi la cei care consumă medicamente, mai ales sedative. Legea prevede sancţiuni aspre pentru cei care sunt depistaţi conducând sub influența alcoolului.
Pentru a nu vă strica bucuria zilelor libere şi pentru a nu strica farmecul Paștelui, este bine ca înainte de a pleca de acasă, precum şi când vă aflaţi în concediu, să vă luaţi toate măsurile de precauţie pentru a nu deveni victima unor infractori.
În cazul în care plecaţi de la domiciliu de sărbători, indiferent de perioada în care lipsiţi, pentru ca revenirea să vă fie lipsită de surprize neplăcute, vă recomandăm să asiguraţi temeinic uşa de acces în imobil şi ferestrele, respectiv uşa de la balcon şi geamul de aerisire de la baie pentru a nu da posibilitatea spărgătorilor de locuinţe să pătrundă în imobil.
Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor cu violență, evitaţi drumurile întunecate şi parcurile izolate; folosiţi mai degrabă căi şi locuri iluminate, chiar dacă faceţi un ocol. Ţineţi-vă poşeta sau servieta sub braţul care este opus traficului; în aceasta manieră, hoţii nu vor putea acţiona prin smulgere.
Pentru siguranţa publică a cetăţenilor, în perioada Sfintelor Sărbători de Paşte, poliţiştii vasluieni vor fi prezenţi, atât în zona lăcaşurilor de cult, mânăstirilor şi bisericilor din judeţ, cât şi în alte zone cu echipaje special constituite, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite.
La manifestările religioase şi culturale, desfăşurate inclusiv în aer liber, participă un public numeros şi se înregistrează un aflux important de persoane spre localităţile şi zonele de agrement, care impun adaptarea corespunzătoare a activităţilor desfăşurate de structurile Poliţiei Române. Măsuri speciale vor fi instituite şi pe căile rutiere, în mod deosebit în interiorul localităţilor, pe arterele care converg spre biserici, dar şi pe drumurile naţionale şi europene, acordându-se o atenţie sporită fluidizării circulaţiei, prevenirii accidentelor rutiere.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button