ActualitateLocal

SĂRBĂTORI ÎN SIGURANŢĂ!

afis_-de-la-mosu-daruri-multe

Inspectoratul de Poliţie al judeţului Vaslui derulează la acest sfârşit de an activităţi specifice de prevenire şi informare a populaţiei cu privire la măsurile pe care trebuie să le cunoască şi să le adopte pentru prevenirea infracţiunilor sau a comportamentelor neadecvate specifice sărbătorilor de iarnă.

Luna decembrie este destinată în principal cumpărăturilor. Cei mai mulţi cetăţeni merg în centre comerciale, cumpără cadouri şi se aprovizionează cu cele necesare organizării meselor festive de Crăciun şi Revelion, frecventând multe locuri aglomerate. Astfel, portofelul lor va fi mai plin decât în alte zile, cu bani care poate au fost economisiţi cu greu şi special pentru această ocazie. Toate aceste aspecte duc implicit la creşterea riscului ca aceştia să devină ţinta hoţilor.

Este important să nu purtaţi portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor. Banii se ţin în buzunarul de la piept sau într-un buzunar cât mai aproape de corp.

Vă sfătuim să nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi mai des vizate de hoţi. Puteți păstra portofelul şi banii în buzunarul interior, asigurat cu nasturi sau fermoar.

Acordați atenţie persoanelor pe care le vedeţi des în preajma dumneavoastră în piaţă şi magazine sau pe stradă. Acordaţi mai mare atenţie poşetei decât plaselor cu cumpărături.

Atunci când faceţi diverse plăţi sau cumpărături, nu scoateţi tot teancul de bani, ci numai suma care vă trebuie; indicat ar fi să folosiţi card-ul bancar având grijă însă ca în momentul tastării codului PIN să acoperiţi tastatura cu cealaltă mână pentru a nu fi observat de cei din jur.

Related Articles

Back to top button