ActualitateLocal

Sărbători în siguranță!

la-datorie-pentru-sarbatori-pascale-in-siguranta
Anul acesta au fost cele mai liniştite şi cele mai sigure sărbători pascale din ultimii ani. Poliţia Română a fost la datorie, astfel încât, nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice.
În baza planului aprobat de ministrul afacerilor interne, domnul Petre Tobă, șeful Poliției Române, chestor de poliție Bogdan Despescu a dispus ca aproape 13.000 de poliţişti să acţioneze, suplimentar faţă de dispozitivul zilnic, în locurile unde au avut loc manifestări religioase, în zonele cu aflux mare de public, precum şi pe principalele drumuri naţionale şi autostrăzi, pentru ca cetățenii să petreacă sărbătoarea Învierii Domnului în siguranță.
Măsurile luate de poliţiştii care au acţionat pentru păstrarea ordinii şi siguranţei publice, siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare au făcut ca oamenii să se bucure în linişte de sărbătorile pascale. În această perioadă nu au fost înregistrate evenimente deosebite, iar numărul infracţiunilor săvârşite cu violenţă se situează sub media ultimilor ani.De asemenea, numărul accidentelor de circulație și al persoanelor rănite sau decedate în astfel de accidente este mai mic față de anii trecuți, reliefând faptul că măsurile pentru creșterea siguranței cetățeanului, adoptate de Poliția Română și-au atins scopul.Aceste rezultate se datorează şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite responsabile în această perioadă.În ultimele 48 de ore, poliţiştii Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui au desfășurat 9 acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul județului.
Pentru abaterile de la normele contravenţionale, poliţiştii au aplicat 195 sancţiuni, în valoare de 54.895 de lei.Astfel, poliţiştii au aplicat 42 de sancţiuni contravenţionale, pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 142 de sancţiuni contravenţionale, 60 fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.Totodată, poliţiştii au reţinut 14 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 6 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 6 pentru conducere cu viteză excesivă, restul fiind pentru alte abateri.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button