ActualitateLocal

Sărbătoare la Gârceni

DSC_7905

Cea de a opta ediţie a Sărbătorii comunei Gârceni a atras sute de localnici şi fii ai satului. Şi de această dată autorităţile locale au făcut eforturi financiare pentru organizarea unui spectacol folcloric, la care au fost invitaţi artişti locali, cum ar fi Lili Ciortan, Nadia, Cosmina Adam şi copiii de la şcoala din localitate. Singurul cap de afiş a fost solistul de muzică etno, Radu Ile.
“Ne bucurăm că am reuşit să organizăm o nouă ediţie a Zilei comunei Gârceni. A devenit deja o tradiţie acest eveniment, care este aşteptat de fiecare dată cu interes de către săteni. Şi vremea a ţinut cu noi, iar spectacolul a fost unul plăcut, în care am pus accent pe soliştii locali, care au ştiut să-i antreneze la dans şi bună dispoziţie pe localnici.”, a spus primarul Sorin Scutelnicu.
Edilul Gârceniului nu i-a uitat pe bătrânii satului, iar şase familii care au împlinit în acest an 50 de ani de căsnicie au fost felicitate în cadru festiv. În faţa localnicilor au fost aduşi şi elevi, care au terminat ultimul an şcolar cu medii peste 9.
“Aceşti copii ne fac cinste şi sper să fie un exemplu pentru restul copiilor din sat. Avem o elevă, care a fost susţinută de un ONG local în toţi cei patru ani de liceu. Ea a demonstrat că investiţia nu a fost în zadar, fiind admisă la Facultatea de Litere”, a mai spus Sorin Scutelnicu.
La Ziua comunei Gârceni a fost organizată şi o tombolă a fermierilor, cei mai norocoşi plecând acasă cu o junincă, un ied şi un purcel: “Am mai avut din partea viceprimarului şi a medicului veterinar încă trei premii. Este vorba despre un ghiozdan plin cu rechizite, un stup şi un cocoş. Vrem ca această tombolă să fie organizată an de an, iar numărul premiilor să crească”.
De o surpriză plăcută a avut parte şi fostul primar, Mircia Scutelnicu. El a primit din partea autorităţilor o plachetă omagială, în semn de recunoştinţă pentru cei 41 de ani de ani petrecuţi în slujba comunităţii, din care 25 în calitate de secretar, iar 16 ani ales primar.
“Merit această plachetă, am muncit pentru comuna Gârceni. Au fost şi timpuri bune, dar şi timpuri grele, dar am trecut peste toate. Am zis de anul trecut că nu mai candidez, pentru că ştiam că va candida Sorin. E un băiat bun, spun asta nu pentru că e copilul meu, dar eu ştiu ce am crescut, soţia la fel. Sorin al meu are de toate, nu-i trebuie nimic. Eu nu am făcut avere, cât am stat în primărie 41 ani, nu am decât un apartament, în rest, casa bătrânească e cum a rămas de la mama şi de la tata, deci, am fost cinstit şi drept. Plec acasă demn. N-are cine să mă tragă de mânecă”, a spus Mircia Scutelnicu.
Printre invitaţi s-a regăsit şi deputatul Dan Bordeianu: “Ne bucurăm de invitaţie. E bine că oamenii din Gârceni nu au uitat să se şi distreze. E nevoie de asemenea momente, care să-i mai descreţească pe localnici, mai ales că acţiunile culturale sunt din ce în ce mai rare în mediul rural”.DSC_7933

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button