Thursday , 29 September 2022, 22:59

Săptămâna prevenirii criminalității la Bârlad

Miercuri, 25 mai, cea de-a 3-a zi din cadrul evenimentului național „Săptămâna Prevenirii Criminalității”, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu jandarmii Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui, au continuat activitățile informativ-preventive. Activitățile au avut ca principală temă prevenirea victimizării minorilor și a disparițiilor de minori.

Copiii și tinerii rezidenți din cadrul Complexului de Servicii Comunitare „Neculai Roșca Codreanu” Bârlad și ai Complexului de Servicii Comunitare nr. 2 Bârlad au participat la o activitate preventivă, primind informații utile și recomandări din partea polițiștilor din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Vaslui și a Poliției Municipiului Bârlad – Biroul de Ordine Publică. Acțiunea care a marcat Ziua Internațională a Copilului Dispărut, își propune creșterea gradului de conștientizare asupra riscurilor la care sunt expuși copiii și tinerii din ziua de astăzi și prevenirea disparițiilor în rândul minorilor.

Polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfășurat activități de prevenire a victimizării și  de informare a elevilor din Școala Gimnazială „N.N. Tonitza” și Școala Gimnazială „Iorgu Radu” din Bârlad, privind adoptarea unui comportament anti-infracțional și antivictimal.

Activitățile au vizat sensibilizarea elevilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri de autoprotecție, precum și prezentarea consecințelor ce decurg din comiterea de infracțiuni.

Totodată, s-a urmărit conștientizarea minorilor asupra riscurilor la care se expun atunci când pleacă singuri de acasă și necesitatea menținerii unei relații strânse cu părinții și a unei bune comunicări pentru rezolvarea divergențelor sau problemelor în care se află. Elevilor le-au fost distribuite broșuri în care au fost precizate modalitățile de gestionare a pericolelor, legislația existentă, dar și instituțiile abilitate la care pot apela în cazul în care se află în pericol.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

„Conduita preventivă salvează vieți” este mesajul transmis de polițiștii vasluieni

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean …

Amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei, date de comisarii Gărzii de Mediu de la începutul anului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Vaslui al Gărzii Naţionale de Mediu au dat amenzi în valoare de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *