Tehnică

Samsung a lansat noile modele Galaxy S7 si S7 edge.

Samsung a lansat la Mobile World Congres Barcelona cele mai noi smartphone-uri de varf de gama, modelele Galaxy S7 si versiunea mai mare edge care au baterii cu autonomie mai mare si sunt rezistente la apa.

S7 are ecran de 5,1 inci, iar S7 edge, de 5,5. Primul are baterie de 3.000 mAh, iar al doilea, de 3.600 mAh. Samsung a readus si slotul microSD si a introdus functia always-on pentru display. La evenimentul de lansare a urcat pe scena si CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg care a vorbit despre realitatea virtuala, cele doua companii colaborand pentru dezvoltarea Samsung Gear VR (la care a contribuit Oculus, parte a Facebook. “Intr-o zi iti vei pune casca de realitate virtuala, iar acest lucru va schimba modul in care traiesti, lucrezi si comunici”, spune Zuckerberg. UPDATE Pe magazinele online, S7 costa aproximativ 3.300 lei, iar S7 edge, in jurul a 3.700-3.900 lei.

Smartphone-urile Galaxy S7 si S7 edge vor putea fi achizitionate incepand cu 11 martie. Ambele au 4 GB RAM si sunt rezistente la apa (o jumtate de ora la 1,5 metri adancme). Procesoarele sunt cu 30% mai puternice, iar pe display exista de acum functionalitata “always on” care permite iluminarea discreta a unei zone de pe ecranul AMOLED unde sa fie afisate mereu lucruri alese de utilizator, cum ar fi ora sau alte informatii dorite. Compania spune ca aceasta optiune consuma sub 1% din baterie/ora.

Galaxy S7 si S7 edge dispun de o camera foto cu tehnologia Dual Pixel, fiind prima camera de acest fel disponibila pe un smartphone. Aceasta ofera imagini mai clare si mai definite, chiar si in conditii de luminozitate scazuta. Datorita tehnologie Dual Pixel, a lentilelor mai luminoase cu apertura mai largasi pixelilor mai mari, camera dispune de o viteza de declansare mai rapida si de o functie autofocus mai precisa, chiar si in scenarii cu lumina redusa. Desi rezolutia camerei principale a scazut de la 16 MP, la 12 MP, Samsung spune ca fotografiile ies mult mai bune, in special pe lumina putina. Camera are pixeli mai mari si focalizare extrem de rapida.

Galaxy S7 si S7 edge dispun de o noua tehnologie care permite o viteza mai mare de incarcare a bateriei, atat prin cablu, cat si wireless. Mai mult, slotul hibrid pentru cardul SIM le permite utilizatorilor sa adauge un card microSD cu capacitate de stocare de pana la 200GB. Iar pentru unele piete, slotul poate fi folosit ca spatiu dual SIM. S7 va fi disponibil in auriu si negru, iar S7 edge si in argintiu.

Bateria a fost o mare problema la Galaxy S6, dar acu lucrurile se imbunatatesc. S7 are baterie de 3,000 mAh (fata de 2.550 mAh la S6), iar la S7 Edge va avea 3.600 mAh (fata de 2.600 mAh la S6 Edge).

Sasmung se afla intr-un moment crucial si trebuie sa convinga cat mai multa lume ca un telefon premium merita chiar si peste 800 de euro. In conditiile in care si Apple a facut schimbari serioase, iar alte companii rivale lanseaza telefoane excelente la preturi mai mici.

Samsung este liderul pietei smartphone-urilor in lume, cu o cota de 23%, insa compania este departe de maximul din 2012 cand ajunsese la 31%. Compania isi pune insa mari sperante in noua generatie ale modelelor de varf de gama care au fost lansate la Barcelona.

Vodafone a anuntat ca, incepand cu 21 februarie, noile terminale Samsung vor fi disponibile la pre-comanda. Pretul pentru Samsung Galaxy S7 este de 0 Euro (TVA inclus), iar pretul Samsung Galaxy S7 edge este de 59 euro (TVA inclus), ambele impreuna cu abonamentul Super RED 89 (pe 2 ani).

Prezentam mai jos comunicatul Vodafone Romania:

“Incepand din data de 21 februarie, ora 21:00, noile Samsung GALAXY S7 si Samsung GALAXY S7 edge vor fi disponibile la pre-comanda pe site-ul Vodafone Romania, in reteaua de magazine proprii si in reteaua partenerilor.

Noile terminale de la Samsung – GALAXY S7 si GALAXY S7 edge – vor putea fi achizionate de la Vodafone Romania in varianta de memorie de 32 GB, pe doua culori: negru si auriu. La fiecare pre-comanda, clientii vor primi, in plus, un Samsung Gear VR, in limita stocului disponibil.

Pretul noilor terminale pentru utilizatorii Vodafone este de 0 Euro (TVA inclus), impreuna cu abonamentul Super RED 89, pentru Samsung GALAXY S7, respectiv 59 Euro (TVA inclus), impreuna cu abonamentul Super RED 89, pentru Samsung GALAXY S7 edge.

Livrarea terminalelor care vor fi pre-comandate de utilizatori, in intervalul 21 februarie – 5 martie, se va face cu trei zile inainte de lansarea oficiala, respectiv pe 8 martie. Noile Samsung GALAXY S7 si Samsug GALAXY S7 edge vor fi disponibile in intreaga retea de magazine Vodafone Romania, precum si online, incepand cu 11 martie 2016”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button