Culinar
Salată de leurdă cu fasole roșie și porumb
În această primăvară am profitat de beneficiile verdețurilor de prin pădure, mai precis salata de pădure și leurdă, pe care le-am procurat de la culegătorii cunoscători ai acestor plante benefice sănătății. Gustul leurdei este asemănător cu gustul usturoiului verde. Am preparat o salată gustoasă și hrănitoare de leurdă.
Ingrediente (6 porții)
- 2 legături de leurdă
- 3 linguri de boabe de fasole roșie (din conservă)
- 3 linguri de boabe de porumb (din conservă)
- 3 fire medii de ceapă verde
- 3 ridichi mari
- 2 linguri de ulei
- 1-2 linguri de oțet de mere cu miere (după gust)
- Sare (după gust)
Mod de preparare
- Spălați bine frunzele de leurdă, scurgeți-le de apă și puneți-le într-un bol încăpător, să nu se „înghesuie”.
- Adăugați boabele de fasole roșie, boabele de porumb, ceapa verde și ridichile spălate și tăiate.
- Adăugați sare după gust, puneți uleiul și apoi oțetul, după gust
- Amestecați ingredientele bine, dar ușor, ca să nu le zdrobiți, lăsați amestecul la frigider o jumătate de oră și salata este gata.