Culinar

Salată de leurdă cu fasole roșie și porumb

În această primăvară am profitat de beneficiile verdețurilor de prin pădure, mai precis salata de pădure și leurdă, pe care le-am procurat de la culegătorii cunoscători ai acestor plante benefice sănătății. Gustul leurdei este asemănător cu gustul usturoiului verde. Am preparat o salată gustoasă și hrănitoare de leurdă.

Ingrediente (6 porții)

  • 2 legături de leurdă
  • 3 linguri de boabe de fasole roșie (din conservă)
  • 3 linguri de boabe de porumb (din conservă)
  • 3 fire medii de ceapă verde
  • 3 ridichi mari
  • 2 linguri de ulei
  • 1-2 linguri de oțet de mere cu miere (după gust)
  • Sare (după gust)

Mod de preparare

  1. Spălați bine frunzele de leurdă, scurgeți-le de apă și puneți-le într-un bol încăpător, să nu se „înghesuie”.
  2. Adăugați boabele de fasole roșie, boabele de porumb, ceapa verde și ridichile spălate și tăiate.
  3. Adăugați sare după gust, puneți uleiul și apoi oțetul, după gust
  4. Amestecați ingredientele bine, dar ușor, ca să nu le zdrobiți, lăsați amestecul la frigider o jumătate de oră și salata este gata.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button