Tuesday , 31 January 2023, 12:04

Salariile din judeţul Vaslui sunt printre cele mai mici din ţară, potrivit INS

Salariile din judeţul Vaslui sunt printre cele mai mici din ţară, venitul mediu net lunar în judeţ fiind de puţin peste 3.000 de lei.

În Bucureşti, de exemplu, salariul mediu net este de 5.200 de lei.

Angajatorii vasluieni spun că îşi doresc mărirea salariilor, însă această măsură nu poate fi luată din cauza faptului că profitul lor este grav afectat de creşterea preţurilor la materiile prime şi energie.

Cele mai recente date ale Institutului Naţional de Statistică arată faptul că Vasluiul continuă să fie unul dintre judeţele cu cele mai mici venituri ale angajaţilor.

Oamenii de afaceri recunosc faptul că salariile oferite angajaţilor sunt mici, însă aceştia pun în discuţie provocările economice din ultima perioadă, precum scumpirile sau lipsa forţei de muncă specializată, aspecte care afectează productivitatea.

La nivelul judeţului Vaslui sunt în prezent 57.000 de salariaţi, cele mai mici venituri înregistrându-se în industrie şi în construcţii. De asemenea, trebuie spus că, după o estimare a autorităţilor locale, în jur de 40.000 de locuitori ai judeţului sunt plecaţi la muncă peste hotare, unde câştigul lunar este mult mai mare.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr reținut după ce i-a furat telefonul unei femei pe o stradă din Bârlad

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat de 32 …

Bărbat din Laza reţinut de poliţişti după ce a agresat două pisici

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Laza a fost reţinut de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *