EducatieLocal

S-a încheiat prima etapă de înscriere la clasa pregătitoare

bun venit la scoala
În judeţul Vaslui, înscrierile la clasa pregătitoare sunt în grafic. Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) a pus la dispoziţia părinţilor 4.055 de locuri pentru clasa pregătitoare, chiar dacă numărul elevilor recenzaţi a fost de aproximativ 4.000. După prima etapă de înscriere, au fost completate 3.487 de cereri, ceea ce reprezintă 85,9 la sută din totalul locurilor disponibile la nivel de judeţ.
De remarcat faptul că din cele 3.487 de cereri înregistrate, doar 3.111 pot fi admise pe locurile disponibile, restul de 376 urmând a fi soluţionate în etapa a doua, în limita locurilor rămase libere.
Tot în această perioadă au fost evaluaţi psihosomatic 605 elevi. Dintre aceştia, 11 au primit recomandarea să amâne înscrierea la şcoală pentru 2017, iar şase elevi au fost orientaţi către şcolile speciale.
În intervalul 25-26 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi al ISJ-ului, lista candidaţilor înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.
A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 30 martie-8 aprilie, iar pe 15 aprilie vor fi afişate rezultatele finale.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button