ActualitateLocal

S-a încheiat prima etapă de admitere la şcolile profesionale

images
În judeţul Vaslui, pentru anul şcolar 2016-2017, absolvenţii de gimnaziu au la dispoziţie peste 1.000 de locuri pentru clasele profesionale.
“Şcolile profesionale se regăsesc în cadrul liceelor cu profil tehnologic. Învăţământul profesional este de trei ani, începe cu clasa a IX-a. Admiterea în prima etapă s-a făcut până pe 24 iunie. Elevii s-au înscris pe baza fişelor eliberate de unităţile gimnaziale. În această etapă s-au înscris 747 de elevi, însă 15 au optat pentru admiterea la liceu. E posibil ca numărul să mai scadă“, au declarat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui.
Elevii care nu reuşesc să-şi depună dosarele de înscriere la şcoala profesională până pe 24 iunie mai au la dispoziţie două etape de înscrieri.
A doua etapă de înscrieri este în perioada 16-17 august, când se eliberează fişele de înscriere, şi cea de a treia etapă, 1-2 septembrie. La cea de-a treia etapă de admitere, repartizarea este făcută de Comisia judeţeană de admitere din cadrul ISJ Vaslui.
În funcţie de numărul de solicitări, se pot face suplimentări de clase după cea de-a treia etapă de înscrieri. Nici un elev nu va rămâne fără loc la şcoala profesională sau la liceu.
Pentru anul şcolar 2016-2017, liceele vasluiene şi-au propus formarea a 39 de clase profesionale, cu 1.092 de elevi.
Noutatea acestui an o reprezintă clasa de lucrător în agricultura ecologică de la Liceul “Ghenuţă Coman” din Murgeni. Colegiul Agricol “Dimitrie Cantemir” Huşi vrea să specializeze elevi ca operator în industria vinului. Se caută elevi şi pentru mecanici agricoli.
Multe solicitări sunt şi pentru pregătirea elevilor în calificările mecanica auto, tinichigiu, confecţioneri textile şi zidari.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button