ActualitateLocal

Rotaria s-a întors cu marele trofeu din Franţa

rotaria2
Rotaria se bucură de reale aprecieri în Europa. De curând, formaţia instrumentală coordonată de profesorul Romeo Tălmaciu a uimit Franţa. În timp ce naţionala de fotbal a României se întorcea acasă de la Campionatul European, fanfara vasluiană, însoţită de trupa Happy Dance din Ploieşti, a cules lauri la Festivalul European de la Saint-Jean, organizat de municipalitate din Villefrance-de-Rouergue.
Rotaria a fost descoperită de organizatori pe internet, fiind impresionaţi de repetoriu, astfel că nu au stat pe gânduri şi au invitat-o la ediţia din acest an. Alegerea a fost de bun augur, copiii profesorului Tălmaciu oferind o lecţie de virtuozitate instrumentală, abordând repertorii dificile, astfel că aplauzele primite au fost meritate pe deplin. Dovadă că juriul i-a atribuit Rotariei marele trofeu.
“A fost un drum lung şi obositor, parcurgând peste 6.300 km, însă s-a meritat. Din punct de vedere artistic, am demonstrat că suntem cei mai buni”, a spus Romeo Tălmaciu.
Acesta nu a ezitat să vorbească de măsurile de securitate luate pe perioada festivalului, ţinând cont de faptul că Franţa se află în alertă teroristă: “Am avut în permanenţă supraveghere poliţienească. Am fost instruiţi cu privire la gradul de alertă teroristă din Franţa. Nu aveam voie să ne îmbrăcăm în negru, iar dacă vedeam ceva suspect, trebuia să anunţăm imediat organizatorii. Am avut alături de noi doi translatori, care ne-au insoţit peste tot”.
Membrii Rotariei au avut timp să admire şi frumuseţilor oraşului, considerat “un loc remarcabil în plan arhitectural, o adevărată fortăreaţă”.
“În cele trei zile de festival am avut ocazia să concertăm atât pe scenă, cât şi în diferite zone ale oraşului. Am concertat şi la un centru de bătrâni, reuşind să impresionăm şi să demonstrăm că suntem români veritabili, prin talentul de excepţie al copiilor, cum ar fi Daniel Macarov, Costel Enea, Bianca Fodor şi alţii. Nu trebuie uitată prezenţa fetelor de la Happy Dance, coordonate de Alexandra Negulescu”, a mai precizat profesorul Tălmaciu.
În afară de sprijinul financiar consistent al organizatorilor, o parte din cheltuieli au fost asigurate de Consiliul Local şi Primăria Vaslui, prin primarul Vasile Pavăl, iar o serie de firme din oraş au oferit pachete cu alimente şi apă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button