ActualitateLocal

Rolul benzilor desenate în studiul limbilor străine


Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui găzduieşte profesori din Portugalia, Italia, Cipru şi Turcia, parteneri în proiectul “Comics in Teaching Languages”.
Obiectivele proiectului sunt promovarea inovaţiei, a benzilor desenate şi a factorului lor civilizator din perspectivă istorică, artistică, comunicativă şi IT în predarea limbilor străine (franceza, engleza, italiana) pentru 1.400 de elevi şi 50 de profesori din şcolile partenere.
Oaspeții străini au participat la o conferință internațională, la care au mai fost prezenți 120 de profesori din județul Vaslui, alături de alți 25 de dascăli din R.Moldova.
”A fost un public ales, pentru un rezultat intelectual deosebit, care a fost recunoscut de Comisia Europeană, prin acordarea unui premiu în 2016. Prin acest proiect are în vedere dezvoltarea dimensiunii interculturale, prin publicarea unei reviste de benzi desenate (12 ediţii), realizată în comun de către cele şapte echipe de proiect, încurajarea inventivităţii şi a simţului artistic, prin creaţiile grafice pentru cele 12 numere ale revistei de benzi desenate şi prin realizarea a cinci filme de animaţie inspirate de benzile desenate, crearea unui film documentar cu şase episoade despre implementarea proiectului şi despre desfăşurarea celor şase reuniuni de proiect, diversificarea competenţelor didactice, a competenţelor IT şi a inventivităţii celor 40 de profesori de limbi străine din cele şapte instituţii, prin crearea a 30 de lecţii multimedia de artă folosind benzi desenate, a 30 de lecţii multimedia de istorie, folosind benzi desenate, a 30 de lecţii multimedia de limbi moderne – franceză, italiană, engleză – folosind benzi desenate, valorificând toate cele patru competenţe lingvistice.
Grupul ţintă este format din 5.000 de elevi şi 50 de cadre didactice din instituţiile implicate”, a spus Alexandru Mîță, coordonatorul proiectului.
Acesta este implementat în perioada 2015-2017, într-un parteneriat internaţional coordonat de LMK, instituţie cu o experienţă semnificativă, de 14 ani, în coordonarea proiectelor europene şi care a fost recompensată prin atribuirea de şapte ori a Certificatului “Label European”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button