EducatieLocal

Rezultate modeste la bacul de toamnă

bac vaslui
Doar 28,76% din absolvenţii de liceu din judeţul Vaslui care s-au înscris în sesiunea de toamnă a bacalaureatului au promovat examenul, înainte de contestaţii. Rezultatul este considerat unul normal de şefii învăţământului vasluian, în condiţiile în care “toamna nu este bacalaureatul premianţilor”.
“Procentul faţă de anul trecut este cu aproape 1,5 procente mai mare. Este un procent realist. Copiii care s-au prezentat în această sesiune de bacalaureat nu sunt copii de 10, trebuie s-o recunoaştem”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui.
În această sesiune de examinare au fost 850 de elevi înscrişi, însă doar 197 au fost declaraţi reuşiţi, înainte de contestaţii.
“O uşoară creştere a acestui număr poate apărea după contestaţii, căci 140 au avut media între 5-5,99. Majoritatea mediilor au fost între 6-6,99, unde s-au înregistrat 173 de medii. Alte 20 de medii au fost între 7-7,99”, a punctat şeful ISJ Vaslui.
Din promoţia 2015, ciclul de zi, performerul bacului de toamnă este Cătălin-Petronel Aporcăriţei, de la Liceul “Nicolae Iorga” Negreşti, care a obţinut media finală 8,4, după ce a fost notat cu 7,1 la română scris, 9,2 la istorie şi 8.9 la logică.
Pe locul doi, într-un top al mediilor, se regăseşte Ioan Onica, de la Liceul “Mihai Eminescu” Bârlad, cu media 8,31, podiumul fiind încheiat de Gabriel Birda, de la Liceul “Ştefan Procopiu”, care a obţinut media 8.28.
Rezultate modeste au obţinut la bacul de toamnă Colegiul “Anghel Rugină” unde din 35 de candidaţi prezenţi, doar 7 au fost admişi.
La Liceul “Ştefan Procopiu”, din 112 candidaţi înscrişi, 32 au obţinut medii de peste 6.
Alţi 5 elevi de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui, din 27 înscrişi, au fost admişi.
La Liceul “Ion Mincu” Vaslui sunt 5 candidaţi declaraţi admişi din 48 înscrişi.
La Liceul “Nicolae Iorga” Negreşti, doar 27 de elevi au fost fericiţi, după aflarea mediilor, din total de 98 de elevi înscrişi. La Vladia, niciunul din cei trei elevi înscrişi nu a luat bacul.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button