Local

Reținuți pentru tâlhării

arestare-preventiva
Polițiștii de investigații criminale au reținut doi tineri, ambii în vârstă de 17 ani, din municipiul Bârlad, bănuiți de comiterea mai multor infracțiuni de tâlhărie în perioada ianuarie – martie 2016.
În după-amiaza de 7 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bârlad au fost sesizați de către un tânăr, în vârstă de 17 ani, din comuna Vinderei, cu privire la faptul că a fost victima unei infracțiuni de tâlhărie. A fost oprit de un tânăr necunoscut care i-a cerut bani și ulterior i-a furat din buzunar telefonul mobil. În momentul în care a încercat să se opună, tânărul l-a lovit cu pumnul și a fugit.
În urma investigațiilor efectuate, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad l-au identificat pe D. Cosmin, în vârstă de 17 ani, din municipiul Bârlad. Acesta este bănuit și de comiterea în luna februarie a .c. a cinci infracțiuni de tâlhărie și a unei infracțiuni de tâlhărie calificată – a sustras prin violență telefoane mobile de la cinci minori, cu vârste cuprinse între 13 și 15 ani. În cazul victimei în vârstă de 13 ani, după comiterea faptei D. Cosmin i-a încredințat telefonul mobil sustras lui S. Cosmin, în vârstă de 17 ani, din municipiul Bârlad care a părăsit în fugă locul faptei.
De asemenea, D. Cosmin este cercetat de polițiști și pentru comiterea în luna ianuarie a.c. a unei infracțiuni de tâlhărie calificată, victimă fiind o femeie, în vârstă de 63 ani, din municipiul Bârlad. În timp ce aceasta se deplasa pe strada Siret din municipiul Bârlad, tânărul i-ar fi smuls geanta din mână și a părăsit în grabă locul faptei.
Poliţiştii Biroului de Investigații Criminale Bârlad au probat activitatea infracţională a celor doi tineri şi i-au reţinut pentru o perioadă de 24 ore. Astăzi au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea de arestare preventivă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button