ActualitateLocal

Reținuți de DIICOT pentru trafic de droguri

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vaslui, sub coordonarea  procurorilor D.I.I.C.O.T., au descoperit și ridicat peste 3,5 kilograme de cannabis și 177 de grame rezină de cannabis. Trei bărbați, din județul Vaslui, au fost reținuți pentru 24 de ore.

Poliţiştii specializați în combaterea criminalităţii organizate din Vaslui au efectuat 5 percheziții domiciliare (4 pe raza municipiului Bârlad și una pe raza municipiului Târgu Mureș), la persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și introducerea în țară de droguri de risc.

De asemenea, aceștia au mai organizat două acțiuni de depistare în flagrant delict, una în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu și una în zona nodului rutier Drumul Național 24 – Crasna. În urma acestor activități, polițiștii au descoperit 3,1 kilograme de cannabis asupra unui tânăr de 19 ani, respectiv 430 de grame de cannabis și 177 de grame de rezină de cannabis la un bărbat de 28 de ani.
Din cercetările efectuate a rezultat faptul că, în perioada decembrie 2018 – ianuarie 2019, 3 bărbați ar fi introdus în țară și comercializat, fără drept, pe raza municipiului Bârlad, droguri de risc de tip cannabis și rezină de cannabis.

Cei trei, cu vârste cuprinse între 19 și 33 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui au fost reținuți pentru 24 de ore.

Aceștia sunt cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic și introducerea în țară de droguri de risc.

În cursul zilei de astăzi, persoanele în cauză vor fi prezentate Tribunalului Vaslui, cu propunere de arestare preventivă.

Activitățile au beneficiat și de sprijinul polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale, colegilor din Iași, Târgu Mureș și Giurgiu, precum și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button