ActualitateLocal

Regal literar la Bibliotecă

carte2
Zeci de vasluieni au ținut să fie alături de soții Cleopatra și Dan Ravaru, la lansarea volumelor „Urcă trenul spre Ardeal încărcat cu militari. 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial” şi ”Asistenţa socială în România contemporană. O radiografie a umanului”.
Dan Ravaru se află la al doilea volum dintr-o serie care îşi propune celebrarea centenarului Unirii de la 1 decembrie 1918.
”Dacă în primul volum am încercat să marchez momentul intrării României în Primul Război Mondial, ca prim pas în lupta pentru desăvârșirea Unirii românilor într-un singur stat, în cel de față mi-am propus popularizarea celor știute despre prima fază a desfășurării operațiunilor militare. În primul rând, e vorba de Campania din Transilvania, ofensiva românească și contraofensiva inamicului, și de Campania din Dobrogea. În următorul volum vom trata lupta pentru apărarea vechiului teritoriu național, încheiată la sfârșitul anului 2016, prin căderea Bucureștilor și retragerea în Moldova. Sper ca aceste volume să mărturisească despre dorința românilor dintre Nistru și Tisa de a se aduna într-un singur stat, despre entuziasmul și bucuria finală, dar și despre suferințele și sângele vărsat. Consider toate aceastea drept o îndatorire patriotic, oricât de blamată este acum expresia de către globaliștii noștri care se străduiesc să elimine istoria nu numai din manual, ci și din sufletele românilor”, a spus Dan Ravaru.
Cea de-a doua lucrare se referă la rolul asistenţei sociale în societate. Este a treia carte a Cleopatrei Ravaru, după ”Zilele demiurgului” şi ”Creativitatea artistică la copilul cu dizabilităţi”.
”Cartea nu se pretinde a fi totală, nici cu mofturi exacerbate de pertinență, nici cu analize profunde ale situațiilor de fapt din România contemporană. Exprimă doar, cred eu, un mod în care un om, un cetățean, poate vedea lumea de astăzi, fără să încerce să impună nimănui acceptarea. Ca mine gândesc, cu siguranță, numeroase personae, iar altele gândesc complet diferit. Trăim, însă, în democrație, nu-i așa? E bine ca fiecare să-și folosească propria sa minte și să nu uite, totodată, că viața e o tragedie când e privită în prim plan și o comedie, când o privești în plan larg, după cum spune Charlie Chaplin”, a declarat Cleopatra Ravaru.
carte1

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button