Record la Vaslui: 66 de cupluri au sărbătorit Nunta de Aur


Primăria Vaslui a făcut o tradiţie din a sărbători cuplurile vârstnice la împlinirea a 50 de ani de căsătorie. Ultima ediţie a acestei sărbători s-a desfăşurat pe 15 august, în cadrul Zilelor culturale ale municipiului Vaslui. Cu această ocazie, 132 de sărbătoriţi au primit din partea primarului Vasile Pavăl certificate de căsătorie şi diplome într-un cadru festiv din care nu au lipsit şampania, pişcoturile şi buchetele de flori.
A fost nuntă mare la un restaurant din oraș, cum nu a mai fost niciodată, semn că anul 1968 a fost rodnic în întemeierea de familii.
Și în acest an rolul de nași a fost jucat de primarul Vasile Pavăl, alături de cei doi viceprimari, Dragoș Cazacu și Daniel Neacșu.
Finii nu s-au lăsat mai prejos, iar unii dintre ei au venit cu mici cadouri.
”Faceți un arc peste timp și să vă amintiți anul 1968. Este anul când ați mers în fața ofițerului stării civile și ați pornit în viață. Sunt convins că sunt momente în care nu credeți că au trecut atâția ani ți spuneți: <>. Sigur că ați avut și clipe frumoase, sigur că ați avut și necazuri, ați trecut peste ele și sunteți cu toții aici. Spuneam zilele trecute cuiva că mă bucur mereu când mai trece un an, cu sănătate, cu bucurii, cu realizări, cu nerealizări, dar totuși cu gândul că l-am trecut și că Dumnezeu are grijă de noi. Deci acest lucru vi-l doresc dumneavoastră astăzi: să mergeți mai departe, să gândiți frumos că în față mai aveți mult timp și niciodată să nu spuneți că le-ați terminat pe toate, pentru că e un prag la care nu dorim să ajungem. E un mare lucru să ne conducem în așa fel încât să zicem că suntem încă utili în această viață și în această comunitate”, a spus primarul Vasile Pavăl.
Într-o atmosferă de sărbătoare, cu toţii şi-au amintit cele mai frumoase momente ale tinereţii şi au retrăit momentul căsătoriei, dar şi jumătatea de secol trăită împreună, cu bune şi cu rele.
“Înţelegere, respect şi iubire! Toate acestea ne-au ghidat în relaţia noastră. Încă de când ne-am cunoscut ne iubim şi ne-am iubit mult în toţi anii aceştia“, ne-a mărturisit una dintre perechile sărbătorite.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziua Națională a României a fost marcată la Vaslui printr-un ceremonial militar și religios

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu un ceremonial militar și religios în …

Doi profesori vasluieni recompensați cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat luni, 28 noiembrie 2022, decretul nr. 1376 prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *