EducatieLocal

Puţine locuri disponibile la clasa I

Pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a apărut lista cu locurile disponibile la clasa I în anul şcolar viitoar. Gimnaziile vasluiene au anunţat că mai pot prelua doar 41 de copii. Cele mai multe locuri libere sunt la Şcoala “Vasile Alecsandri”, care speră să mai aducă încă 15 elevi la clasele de muzică.

Şcoala “Alexandra Nechita” a anunţat că are disponibile doar patru locuri, iar Şcoala “Mihai Eminescu”-doar două.

Şcoala “Alexandru Ioan Cuza” Vaslui are la rândul ei, încă şase locuri neacoperite la clasa I pentru anul şcolar 2016-2017.

Şi Şcoala “Mihail Sadoveanu” Huşi speră să mai atragă încă 12 elevi la clasa I. La Bârlad, doar Şcoala “Iorgu Radu” are libere două locuri.
Perioada de înregistrare a solicitărilor de înscriere în clasa I se realizează între 22 februarie şi 28 februarie la sediul unităţilor de învăţământ care au locuri disponibile.
În solicitările părinţilor se va menţiona cauza amânării înscrierii în învăţământul primar.

“Părintele poate depune o singură solicitare, fie la şcoala de circumscripţie, fie la o altă şcoală din lista unităţilor de învăţământ cu locuri disponibile. Unităţile de învăţământ vor transmite solicitările de înscriere către ISJ şi Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice spre verificare şi avizare. Prin urmare, recomandăm părinţilor care solicită înscrierea copiilor de 7 ani direct în clasa I să consulte pe site-ul ISJ lista unităţilor de învăţământ şi numărul de locuri disponibile şi să se adreseze doar acelor unităţi de învăţământ care au locuri disponibile. Precizăm că unităţile de învăţământ care nu au locuri disponibile nu vor face înscrieri în clasa I”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

În situaţia în care într-o unitate de învăţământ numărul cererilor este mai mare decât numărul locurilor disponibile, departajarea şi înscrierea în clasa I se va face în perioada 11 martie – 16 martie 2016, conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul şcolar pe baza criteriilor generale şi specifice de departajare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button