ActualitateLocal

PSD „rade” aproape totul în judeţul Vaslui

1
PSD a obţinut 61 de mandate de primar, pe când PNL doar 20. Alte trei au fost obţinute de ALDE, iar la Creţeşti a câştigat un independent. Surpriza vine de la Bârlad, unde social-democratul Adrian Solomon a pierdut lupta electorală cu liberalul Dumitru Boroş, care a primit 43,8% din voturi, faţă de 34,3%.
În urban, PSD şi-a adjudecat primăriile din Vaslui, Bârlad, Huşi, Murgeni şi Negreşti. Cea mai stransă bătălie a fost la Negreşti, unde actualul primar, Vasile Voicu, a câştigat la o diferenţă de 12 voturi. La Vaslui, primarul în funcţie, Vasile Paval, a obţinut un rezultat zdrobitor, 74%.
La Huşi, pesedistul Ioan Ciupilan, actualul primar, a obţinut 67% din voturi, în schimb medicul Nelu Tătaru (PNL) a obţinut 22%. La Murgeni, actualul primar, Ioan Buta a câştigat un nou mandat, cu 55%.
În rural, PSD a câştigat detaşat alegerile, 57 dintre primarii în funcţie au câştigat câte un nou mandat, 24 fiind schimbaţi din funcţie. În cele 81 de comune PSD a câştigat 57 de comune, PNL a câştigat în 19 comune, ALDE, în alte 3, PSRO-1, iar la Creţeşti s-a impus un independent.
Social-democraţii au pierdut primăriile Vetrişoaia, Tăcuta şi Laza, însă la nivel de judeţ, PSD câştigă alegerile cu peste 55%.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button