ActualitateLocal

PS Corneliu, cetăţean de onoare al comunei Albeşti

DSC_4416Aproape 2.000 de credincioşi au fost prezenţi la sfinţirea noii biserici din Corni-Albeşti, cu hramul “Sf.Mare Mucenic Gheorghe”. Sfântul lăcaş reprezintă pentru PS Corneliu, episcopul Huşului, cel care a oficiat slujba de sfinţire, drept un edificiu aparte, unic, fiind ctitorul acestuia.
Încă din anul 2000, la un an de când a fost hirotonit arhiereu, PS Corneliu le-a promis celor de la Corni, localitate unde a văzut lumina zilei, a copilărit şi s-a format ca om, că va construi o biserică nouă. Promisiunea prins contur 11 ani mai târziu, când s-a pus piatra de temelie. Lucrările de construire au durat cinci ani, pentru ca, în ultima duminică din mai, sute de oameni să se bucure de frumuseţea aşezământului.
“Pentru mine este o zi specială. Trăiesc momente de bucurie, pe care nu le pot explica. Aici a fost o biserică veche, care a trecut prin numeroase cutremure şi abia mai stătea în picioare. Am promis că voi face una nouă şi iată că astăzi se deschid porţile sfântului lăcaş, unde găsim o oază de linişte”, a spus PS Corneliu.
La final, primăriţa Monica Amanci a primit din partea episcopului de Huşi o diplomă de excelenţă, ţinând să reamintească faptul că edilul a reuşit să ofere o altă faţă comunităţii, când puţini se mai aşteptau la acest lucru. Pentru ca frumuseţea acestei zile să fie şi mai mare, Monica Amancei l-a suprins în mod plăcut pe înaltul prelat, primind titlul de “Cetăţean de Onoare” al comunei Albeşti, ca semn de apreciere pentru truda şi greutăţile întâmpinate pe parcursul construirii bisericii, acestea fiind risipite prin bucuria duhovnicească a sfinţirii.
“Mulţumim bunului Dumnezeu pentru această zi sfântă, în care s-a sfinţit biserica, cu hramul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, ctitorită de PS Corneliu, episcop al Huşilor. Mulţumim celor care s-au ostenit pentru finalizarea lucrărilor la această biserică. Mulţumim pelerinilor care au fost prezenţi la slujbă. Această biserică este o clară mărturie a activităţii pe care o desfăşoară Sfinţia Sa de zi cu zi în cadrul Bisericii Ortodoxe Române. Pentru comunitatea noastră, biserica sfinţită astăzi reprezintă un reper foarte important al credinţei noastre strămoşeşti şi al iubirii faţă de Dumnezeu. Îi mulţumim şi îi transmitem multă sănătate şi La Mulţi ani!. Ca primar al comunei Albeşti am prilejul să vă comunic că în data de 26 mai, consiliul local a hotărât cu majoritate de voturi să acordăm titlul de cetăţean de onoare PS Corneliu, fiu al satului Corni. Este un semn de recunoştinţă din partea comunităţii pentru Prea Sfinţia Sa, pe care bunul Dumnezeu l-a învrednicit să ocupe această înaltă funcţie din biserică. Lucrarea de faţă este un dar al PS pentru generaţiile trecute, prezente şi viitoare”, a spus Monica Amanci, primarul comunei Albeşti.

DSC_4309DSC_4271

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button