ActualitateLocal

Profesorul Alexandu Mîţă a primit 2021 European Innovative Teaching Award, decernat de Comisia Europeană

Profesorul Alexandru Mîţă a câştigat premiul 2021 European Innovative Teaching, decernat de Comisia Europenă, pentru proiectul Erasmus+ “Comics in Teaching Languages / La BD en classe de langues”, prezentat în cadrul unui concurs european.

Profesorul, implicat în mai multe proiecte în domeniul educaţiei şi al managementului, a spus că acest premiu reprezintă o realizare importantă în plan personal şi s-a arătat nemulţumit de faptul că specialiştii în educaţie cu merite deosebite nu sunt întotdeauna promovaţi.

“A fost o primă ediţie a unui concurs care îşi propune să eficientizeze colaborarea între şcolile europene şi să promoveze exemplele de bună practică în ceea ce priveşte educaţia inovativă şi formarea. Acest premiu înseamnă mult pentru mine, pentru învăţământul vasluian nu înseamnă nimic, pentru că învăţământul vasluian este într-o letargie, singurul lucru care mai contează fiind schimbările în structurile de conducere ale Inspectoratului Şcolar. Din păcate, oricât de bogat în realizări adevărate este CV-ul cuiva, nimeni nu este dispus să promoveze astfel de persoane”, a declarat Alexandu Mîţă.

Profesorul a menţionat că preocupările sale pentru o adevărată educaţie de calitate, bazată pe seriozitate, creativitate şi empatie, vor vontinua.

Alexandru Mîţă este profesor de limba franceză la Liceul “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui, a fost inspector şcolar şi a deţinut o perioadă funcţia de consilier al secretarului de stat din cadrul Ministerului Educaţiei, Mihaela Popa. El a mai fost premiat recent în cadrul Concursului “Creatori de educaţie” pentru proiectele “Campus Virtual al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui” şi “Teleşcoala vasluiană”, iniţiate în contextul pandemiei COVID-19.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button