ActualitateLocal

Profesori de la Liceul „Emil Racoviță” Vaslui prezenți la cursuri de formare în Islanda

Patru profesori de la Liceul „Emil Racoviță” Vaslui au participat la cursul ”Diverse Society – Diverse Classroom” din Islanda.

Obiectivul general al proiectului vizează explorarea formelor de evaluare în scopul învățării și a metodelor de evaluare a învățării prin cooperare. De asemenea, proiectul explorează modul în care abordările interculturale și învățarea combinată pot da naștere unui set mai larg de competențe, precum și felul în care acestea pot fi evaluate.

Pentru realizarea obiectivului general, activitățile proiectului s-au concentrat pe crearea unui mediu de învățare incluziv și creativ; adoptarea de strategii creative de învățare prin cooperare; crearea de sarcini de învățare prin cooperare la propriile materii; adoptarea de metode și criterii de evaluare noi și diverse precum și generarea de metode creative de feedback.

Acest curs de formare s-a desfășurat în Islanda, în cadrul programului ERASMUS+1, Acțiunea Cheie 1– Educația Școlară (SCH).

Cursul a venit în întâmpinarea nevoilor educaționale ale Liceului „Emil Racovițăˮ Vaslui.

Participarea cadrelor didactice Virginia Hortensia Pracsiu, Loredana Toma, Daniel Hulubei și Constantin Jitariu la acest curs va avea ca rezultat îmbunătățirea abilităților de evaluare necesare procesului educațional din secolul 21.

Modalitatea de formare a fost una activă, iar participanții au încercat diferite metode de învățare prin cooperare și au discutat cele mai potrivite metode de evaluare ce urmează a fi folosite în activitatea didactică ulterioară.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button