ActualitateLocal

Producătorii agricoli din judeţul Vaslui îşi vor primi ajutoarele financiare până la sfârşitul lunii

Producătorii din judeţul Vaslui îşi vor primi, până la sfârşitul acestui an, subvenţiile aferente mai multor programe guernamentale, dă asigurări şeful Direcţiei judeţene pentru Agricultură Vaslui, inginerul Gigel Crudu.

Este vorba despre ajutorul de minimis a acordat pentru struguri de masă, pentru cultura de usturoi, cartofi şi alte legume din spaţii protejate.

La nivelul judeţului Vaslui sunt 10 fermieri care s-au încadrat în criteriile de acordare a sprijinului financiar pentru struguri de masă, 13 pentru cultura de usturoi, 51 de fermieri care aşteaptă subvenţia pentru legumele cultivate în spaţii protejate, iar pentru cartofi un singur producător a accesat programul.

Fermierii susţin că acest sprijin financiar din partea statului este deosebit de important pentru activitatea lor, mai ales pe fondul scumpirilor din acest an.

Trebuie spus că cea mai mare parte a producţiilor obţinute de fermierii susţinuţi prin aceste programe guvernamentale este comercializat în pieţele agroalimentare din judeţ, cumpărătorii locali având astfel legume şi fructe proaspete şi sănătoase aproape pe tot parcursul anului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button