ActualitateLocal

Prins cu peste 200 de pachete de țigări acunse în bagaje la Albița

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit, într-un autocar, în bagajele unui cetăţean român, 4360 de ţigarete pe care persoana intenționa să le introducă ilegal în România.

În data de 07 august a.c., în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un cetățean român în vârstă de 63 de ani, pasager al unui autocar, înmatriculat în Republica Moldova.

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport şi a bagajelor, în urma căruia echipa comună de control a descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-o valiză aparţinând femeii, cantitatea de 4360 de ţigarete (218 pachete) cu timbru de acciză Republica Moldova”, au declarat reprezentanții ITPF Iași.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării produselor accizabile, în valoare totală de 1.100 de lei, persoana fiind sancționată de către organul vamal cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button