Sport

Primele achiziţii la HC Vaslui

claudiu dediu
HC Vaslui anunţă despărţirea de jucătorii Alin Roşu, Tudor Stănescu, Ioan Polocoşer, Dragoş Soare şi Ovidiu Pasere, mulţumindu-le pentru perioada petrecută la club şi le urează mult succes în continuare în carieră.
Totodată, clubul vasluian a anunţat prelungirea contractelor cu jucătorii Marian Vasilică Barac, Călin Hagiu, Didi Hrimiuc şi Valentin Anton.
HC Vaslui a reuşit în această perioadă să perfecteze şi o serie de transferuri. Primii sosiţi la echipa vasluiană sunt Claudiu Dediu, Andrei Popescu, Răducu Tamaş şi Vlad Vlăduţ.
În perioada următoare, HC Vaslui va mai perfecta încă 1-2 transferuri, pe posturile neacoperite.
Antrenorul Sandu Iacob a stabilit ca reunirea lotului HC Vaslui să aibă loc pe data de 13 iulie, urmând ca în perioada 17-24 iulie echipa să se afle în stagiul de pregătire la Piatra Neamţ, cantonamentul fiind finanţat printr-un proiect cu fonduri nerambursabile de la Consiliul Judeţean Vaslui.

Date despre noii veniţi

Andrei POPESCU-27 ani-centru-venit de la Minaur Baia Mare, cu care a evoluat în grupele Champions League (2015-2016). Este campion al României, sezonul 2014-2015, câştigător al Cupei României şi Supercupei României.
El a mai îmbrăcat tricoul echipei Energia Tg.Jiu (2011-2013) şi a făcut parte din loturile naţionale Under 17, Under 19, Under 21 şi Under 20, cu care a terminat pe locul 6 la Campionatul European.

Claudiu DEDIU-34 ani-inter stânga-venit de la CSM Ploieşti.
El este născut la Vaslui, iar în sezonul trecut a mai îmbrăcat tricoul Energiei Tg.Jiu. În sezonul 2013-2014 a fost golgheterul Ligii Naţionale, fiind jucător al Potaissei Turda, cu care a câştigat în acelaşi sezon medalia de bronz.
Claudiu Dediu a mai evoluat la CSU Ulpimex Galaţi, Politehnica Iaşi, Steaua, ştiinţa Bacău şi CSU Suceava.
Cu lotul naţional de cadeţi, a obţinut locurile 4 şi 6 la Campionatul European din Luxemburg şi Polonia.

Răducu TAMAŞ-30 ani-portar-venit de la CSMS Bacău.
El a evoluat numai pentru clubul băcăuan, cu care a evoluat în competiţiile europene. Este de trei ori medaliat cu argint în Liga Naţională şi are în palmares o Supercupă a României cu ştiinţa Bacău.
A fost component al lotului naţional de tineret Under 19.

Vlăduţ VLAD-26 ani-extremă stânga-Venit de la Eschwege (Germania)
A mai evoluat la CNOE Sighişoara, Steaua, HC Odorhei, cu care a obţinut medalia de bronz în sezonul 2013-2014, cu care a evoluat şi în Challenge Cup, ajungând până în semifinale, şi Universitatea Cluj. A fost component al echipelor naţionale de juniori şi tineret.

andrei popescuraducu tamasvlad vladut

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button