ActualitateLocal

Primăriile din Vaslui nu mai au bani pentru asistenţii persoanelor cu dizabilităţi

index
Primăriile din judeţul Vaslui nu mai au bani pentru plata asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap. O parte dintre primari spun ca vor apela la o masura extrema si ii vor trimite pe asistentii persoanelor cu handicap in somaj.
Pentru că nu pot face faţă cu cheltuielile legate de plata asistenţilor personali şi ca să nu-i lase pe aceşti oameni fără un venit, unii primari se gandesc sa ii dea in somaj.
‘Avem întârzieri la plata asistenţilor personali ai persoanelor cu dizabilităţi, pentru că nu am avut, efectiv, bani. Situaţia în care ne aflăm nu este bună deloc. Nu putem lăsa aceşti oameni fără bani. Facem demersurile necesare pentru a-i trimite în şomaj, aşa cum am mai făcut când bugetul a fost insuficient. Oricum, dacă în perioada următoare nu va fi o rectificare bugetară, nici bani de salarii nu vom avea până la sfârşitul anului’, a declarat, primarul comunei Lipovăţ, Valerian Hriscu.
Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Vaslui, Ciprian Trifan, mai mulţi primari au luat în calcul varianta trimiterii în şomaj a asistenţilor personali ai persoanelor cu handicap, deoarece nu dispun de fonduri pentru plata lor.
“Sunt primării în care restanţele sunt de două-trei luni. În discuţiile pe care le am cu primarii, aceştia spun mereu că nu au bani pentru plata asistenţilor persoanelor cu dizabilităţi. De altfel, nu sunt fonduri nici pentru buna funcţionare a primăriilor, pentru cheltuieli de întreţinere. Edilii caută diverse soluţii, dar este nevoie de bani, fiindcă, în caz contrar, primăriile vor intra în blocaj’, a declarat Ciprian Trifan.
La nivelul judeţului Vaslui sunt în plată aproximativ 1.700 de asistenţi personali ai persoanelor cu dizabilităţi.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button