LocalSocial

Primăria Vaslui redeschide Cinema Independenţa

cinematograf independenta

Primăria Vaslui va redeschide, după 15 ani, Cinematograful “Independenţa”, cel mai mare din judeţ şi singurul care ar urma să funcţioneze în municipiu, după ce Consiliul Local a aprobat, în ultima şedinţă ordinară, preluarea acestuia, în mod gratuit, de la RADEF.
Cei 90.000 de locuitori ai municipiului Vaslui vor putea viziona din nou filme pe marele ecran, după ce autorităţile locale au anunţat că vor investi, în următorii trei ani, în clădirea în care a funcţionat, până în urmă cu 15 ani, Cinematograful “Independenţa”, cel mai mare din judeţ.

Decizia reabilitării cinematografului a fost luată de primărie după ce, în ultima şedinţă ordinară, Consiliul Local a aprobat preluarea obiectivului în mod gratuit de la Regia Autonomă de Distribuţie şi Exploatare a Filmului (RADEF), cu angajamentul că-i va păstra destinaţia pentru care a fost construit.
“Într-un ritm normal de lucru, cred că în trei ani acest cinematograf va putea fi dat în folosinţă. Din experienţă, pot să vă spun că un an durează expertiza şi scoaterea la licitaţie a lucrărilor de reabilitare şi alţi doi ani ar însemna efectiv modernizarea”, a declarat, miercuri, pentru News.ro primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

De la momentul închiderii de către RADEF, Cinematograful “Independenţa” a fost lăsat în paragină şi s-a degradat continuu. Mai mult, pompierii au fost nevoiţi să intervină în repetate rânduri, după ce persoanele fără adăpost au dat foc în interiorul sălii de spectacole unor materiale inflamabile pentru a se încălzi pe timpul iernii.
În municipiul Vaslui nu mai funcţionează de mai mulţi ani niciun cinematograf.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button