ActualitateLocal

Primăria Bârlad a achiziționat cinci module pentru eventuale cazuri de persoane infectate cu Covid-19

În regim de urgență, Primăria Bârlad a achiziționat cinci module care vor fi destinate cazării unor eventuale cazuri de persoane declarate infectate cu noul coronavirus, pentru tratatment și supraveghere medicală de specialitate.

Modulele au fost montate în perimetrul Spitalului Municipal de Urgență „Elena Beldiman”, în imediata apropiere a Secției de boli infecțioase.

Achiziția este suportată de la bugetul local (225.000 lei) și a fost aprobată prin Hotărârea nr. 1/11.03.2020, Art. 12, a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Bârlad.

Modulele sunt prevăzute cu băi, spații de dezinfectare a personalului medico-sanitar, instalații electrice și căi de acces separate pentru intrări și ieșiri.

”Starea de urgență a fost conștientizată, la nivelul local, încă de pe data de 11 martie, când am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență și când, la propunerea specialiștilor Direcției de Sănătate Publică Vaslui, ai Spitalului „Elena Beldiman” și a celorlalți membri ai Comitetului, s-a propus achiziționarea acestor module speciale. Am găsit înțelegere la un producător din Galați, care a reușit să onoreze solicitarea nostră și luni, 16 martie 2020, s-a livrat comanda. Atenția mea se îndreaptă, în continuare, fără nicio discuție și fără a face vreun rabat de la această regulă, asupra păstrării stării de sănătate a locuitorilor muncipiului Bârlad și a limitării pericolului de răspândire a cazurilor de infectare cu noul coronavirus”, a declarat primarul Dumitru Boroș.

În funcție de evoluția situației epidemiologice de la nivel național, regional sau local, după caz, sau de hotărârile care se vor lua de autoritățile competente, există posibilitatea implementării și altor măsuri similare de dotare cu echipemente menite a preveni răspândirea cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button