EducatieLocal

Prezenţa la cursuri, îmbunătăţită cu bani europeni

isj
Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui a organizat conferinţa intermediară “Pe calea succesului” din cadrul proiectului “Programe educaţionale şi de consiliere pentru prevenirea abandonului şcolar în judeţul Vaslui”, derulat în parteneriat cu autorităţile locale. Beneficiarii acestuia sunt liceele “Ion Mincu” Vaslui, “Petru Rareş“ Bârlad şi “Nicolae Iorga” Negreşti. Proiectul este finanţat de Fondul Române de Dezvoltare Socială, prin Mecanismul de Finanţare “Spaţiul Economic European” (SEE).
Finanţarea este de peste 1,2 milioane de lei, iar beneficiari direcţi sunt 180 de elevi cu risc de abandon. Proiectul se va finaliza pe 30 aprilie 2016, însă sunt şanse ca acesta să fie extins până la sfârşitul lunii iunie. În program au fost implicaţi şi părinţii, care au fost implicaţi în 12 workshop-uri cu privire la planificarea carierei copiilor acestora, planificarea timpului şi a resurselor financiare, comunicarea non-violentă şi modalităţi mai bune de parenting. Elevii implicaţi în proiect beneficiază lunar de câte un pachet de hrană în valoare de 65 de euro, timp de 15 luni.
Timp de cinci ani cadrele didactice vor continua toate activităţile educaţionale derulate prin proiect în sistem de voluntariat şi vor fi monitorizate prin inspecţii şcolare. Vor exista două tipuri de programe, unul de remediere pentru elevii cu rezultate slabe şi altul de excelenţă pentru elevii buni, în funcţie de aptitudini, de rezultatele la învăţătură.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button