EducatieLocal

Premiul I la engleză

mona mirosanu
Eleva Mona Ilinca Miroşanu, de la Colegiul Naţional “Gheorghe Roşca Codreanu” din Bârlad, pregătită de profesoara Liliana Bahnă, a obţinut Premiul I la clasa a XI-a (clase cu regim de predare normal).
La această ediţie, echipajul judeţului Vaslui a fost format, pe trei sferturi, din reprezentanţii Liceului Teoretic “Mihail Kogălniceanu” (LMK) din Vaslui. Elevii Teodora Mihăilă (clasa a IX-a normal, profesor Narcis Aprodu), Matei Armeanu (clasa a X-a normal, profesor Narcis Aprodu) şi Răzvan Iuliu Ciulei (clasa a XII-a bilingv, profesor Mihaela Claudia Liteanu) au fost colegii alături de care Mona Ilinca Miroşanu a obţinut performanţa de la Târgu Jiu. Într-un climat concurenţial foarte dur şi foarte strâns, elevii vasluieni au obţinut rezultate notabile (Răzvan Ciulei – 99 de puncte din 100 la proba orală, Teodora Mihăilă – 95,1 puncte din 100 – media tuturor probelor, un punctaj care, deşi foarte mare, nu i-a adus distincţii deoarece ultima menţiune s-a acordat pentru 95,98 de puncte). Acestea sunt tot atâtea dovezi de competenţă lingvistică de înalt nivel, de rezistenţă la stres şi de predispoziţie naturală pentru punerea în valoare a percepţiei personale în domeniul limbii, literaturii şi civilizaţiei engleze.
Elevii au fost însoţiţi, în periplul lor prin ţară, de profesorul coordonator de la LMK, Narcis Aprodu, care a şi pregătit jumătate din echipajul judeţului.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button