EducatieLocal

Premii pentru Palatul copiilor Vaslui

palat
Cercul de muzică uşoară vocală şi instrumentală de la Palatul Copiilor Vaslui a fost reprezentat la 3 concursuri de muzică uşoară în trei zone diferite ale ţării: Bucureşti, Arad şi Braşov.
La Bucureşti, în sala de audiţii a Liceului de Arte “Dinu Lipatti”, s-a desfăşurat Concursul naţional “Star Sping”, Palatul Copiilor fiind reprezentat de Mădălina Guzgan, la categoria 16-18 ani-pop românesc, şi Andreea Burghelea, la categoria 15-18 ani-pop internaţional. Cele două reprezentante ale cercului de muzică uşoară au lăsat o impresie foarte frumoasă, reuşind să obţină Trofeul festivalului, prin Andreea Burghelea, şi locul I, prin Mădălina Guzgan.
La Braşov a avut loc, în sala de Operă, a II-a ediţie a Festivalului “Kronstadt Master Fest”. Palatul Copiilor a fost reprezentat de Diana Ursulescu şi de Daria Creţu. Acest festival s-a desfăşurat pe mai multe categorii de vârstă, dar şi pe mai multe secţiuni. Diana Ursulescu a reuşit să obţină Trofeul categoriei, la secţiunea, cu piesa în limba română, trofeul categoriei la secţiunea Beatles, premiul I la secţiunea piesa în limba străină şi diploma de excelenţă la secţiunea poezie.
Nici Daria Creţu nu a fost mai prejos, aceasta reuşind să obţină trofeul la trei secţiuni. Este vorba de secţiunea A, cu piesă în limba română, la secţiunea cu piesa în limbă internaţională şi la categoria etno-pop, lăsând o impresie foarte frumoasă, fiind aplaudată la scenă deschisă.
La Arad a avut loc Festivalul Internaţional “Ghiocelul de argint”, în sala Teatrului de Marionete. Aici au participat ale două reprezentante ale Palatului Copiilor. Este vorba de Ana Maria Lupu şi Ştefania Carp.
Acestea au concurat la categoriile de vârstă 13-15 ani (Lupu Ana Maria) şi 16-19 ani (Carp Ştefania). Ana a reuşit să obţină premiul II şi Ştefania-Premiul III.
“Sunt foarte fericit de rezultatele obţinute în acest weekend, mai ales că am fost reprezentaţi în trei zone diferite ale ţării în acelaşi timp şi am reuşit să lăsăm o impresie foarte bună. Felicit toţi copiii şi bineînţeles că şi părinţii acestora, care se ocupă îndeaproape ca aceşti copii să arate impecabil pe scenă şi să ne reprezinte cu cinste comunitatea din care fac parte”, a spus profesorul Alin Bulboacă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button