EducatieLocal

Premii la Olimpiada micilor bancheri

1
Vasluiul a strălucit la Olimpiada Micilor Bancheri, găzduită în acest an de Facultatea de Istorie din cadrul Universităţii Bucureşti. Din cele 16 premii oferite câştigătorilor, două au fost obţinute de reprezentanţii Şcolii “Constantin Parfene” Vaslui. Daria Istrătucă a obţinut premiul II, iar Ana Maria Bucuci a fost recompensată cu menţiune. Alături de ele a mai participat şi Oana Butnaru. Cele trei eleve sunt pregătite de profesoara Duţa Bucuci.
Competiţia, cu tematică de educaţie financiară pentru învăţământ primar, a ajuns la cea de a treia ediţie şi a fost organizată în perioada februarie-mai de Asociaţia pentru Promovarea Performanţei în Educaţie, Revista “Educaţie Financiară pe Înţelesul Tuturor”, Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova, Editura Explorator – Revista “Cutezătorii”, în parteneriat cu Universitatea Bucureşti-Facultatea de Istorie şi Inspectoratele Şcolare Judeţene.
Olimpiada a avut la bază principalele teme cuprinse în programa şcolară pentru disciplina opţională-învăţământ primar “Educaţie financiară”, programă aprobată de Ministerul Educaţiei Naţionale, şi şi-a propus “dezvoltarea şi menţinerea interesului copiilor asupra problemelor legate de cunoaşterea şi aplicarea corectă a instrumentelor de plată, dezvoltarea cunoştinţelor financiare, întărirea ideii că banul înseamnă muncă”.
Obiectivele concursului au vizat “formarea unor deprinderi de lucru şi comunicare ale elevilor; încurajarea mobilităţii; stimularea gândirii critice, logice şi creative; dezvoltarea abilităţilor artistice; îmbunătăţirea comunicării copii-părinţi-cadre didactice-instituţii bancare.
Olimpiada a cuprins două faze: locală (faza pe şcoală, cu două etape – probă scrisă şi probă practică) şi naţională (faza finală).
Faza locală (pe şcoală) s-a desfăşurat în perioada 14-21 martie 2016 şi a cuprins o probă scrisă, iar în perioada 21 martie-11 aprilie 2016, finaliştii probei scrise au elaborat un proiect, cu titlul “Facem alegeri înţelepte, dacă suntem informaţi”, având la bază activităţi practice pe teme de educaţie financiară desfăşurate în cadrul orelor de educaţie financiară: afişe, fotografii, desene, machete, târguri de obiecte realizate de copii, activităţi de tipul trocului, proiecte caritabile etc. Descrierea acestor activităţi a fost prezentată în format digital Power Point. Proiectul a fost evaluat de juriul de la Bucureşti şi a primit punctaj maxim.
Faza finală (naţională) s-a desfăşurat în data de 6 mai 2016, în cadrul acţiunii “Fii Bancher Pentru O Zi”, desfăşurată la Universitatea Bucureşti-Facultatea de Istorie, şi a constat într-o probă scrisă. Au participat 120 de elevi din toată ţara.
“A fost o experienţă extraordinară. După proba teoretică, am vizitat câteva bănci, Muzeul Băncii Naţionale a României, inclusiv Tezaurul, unde au fost organizate activităţi interactive pe placul copiilor. Premierea ne-a adus multe satisfacţii, elevele mele obţinând rezultate frumoase”, a spus Duţa Bucuci, coordonatoarea grupului participant la olimpiadă.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button