EducatieLocal

Premii la Olimpiada de rusă

olimpici rusa
Clubul de Limba rusă de la Liceul “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, înfiinţat de profesoara Eugenia Creţanu, titulară la Şcoala Gimnazială “Vasile Pârvan” din Bârlad, a cules primele roade după jumătate de ani de activitate. Cei trei elevi de la LMK, calificaţi la faza naţională a Olimpiadei de rusă, Paul Alexandru Răileanu, Andrei Arsene (elevi în clasa a X-a C, profil ştiinţele naturii – bilingv franceză) şI Radu Neacşu (elev în clasa a IX-a D, profil ştiinţe sociale – bilingv franceză), au surprins comisia, clasându-se pe locuri fruntaşe la faza naţională, organizată anul acesta la Slobozia, în judeţul Ialomiţa.
Paul Alexandru Răileanu a fost clasat primul la clasa a X-a, categoria I, nivel A1, fiind evaluat cu 172,50 de puncte şi primind Premiul al II-lea, urmat fiind de colegul său, Andrei Arsene, Premiul al III-lea, obţinut cu 154 de puncte, în vreme ce mezinul, Radu Neacşu, a obţinut tot premiul al III-lea al competiţiei, cu 122 de puncte. Premiile au fost însoţite şi de sume în bani, alocate de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.
“După un drum destul de istovitor, cu trei trenuri schimbate până la punctul terminus, olimpicii noştri s-au mobilizat exemplar – chiar şi în faţa unei probe “supriză”, probă de interviu în faţa comisiei de examinare, la care, în afara discuţiei propriu-zise, în limba lui Cehov şi Turgheniev, băieţii noştri au făcut dovada înţelegerii unui text necunoscut. Spre marea noastră bucurie, a celor care am crezut în acest demers, profesori, părinţi, elevi, confirmarea valorii nu a întârziat să apară. Concurenţa a fost pe măsură, formată îndeosebi din elevi bucureşteni şi brăileni, care studiază limba rusă în curricula şcolii, nicidecum ca o activitate suplimentară, la sfârşit de săptămână, precum elevii noştri. Paul Răileanu a fost, în mod deosebit, apreciat de comisia de examen pentru naturaleţe, nivel de cunoştinţe, spontaneitate. Tocmai de aceea, Paul este propus pentru a fi component al lotului reprezentativ, cu care ţara noatră ar urma să participe la etapa internaţională a Olimpiadei”, a spus Alexandru Mîţă, inspectorul de limbi străine din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button