ActualitateLocal

Pregătiri pentru Târgul Meşterilor Populari

targ-mesteri
Centrul Judeţean de Promovare a Artei Tradiţionale (CJPAT), Primăria şi Consiliul Judeţean Vaslui vor organiza o nouă ediţie a Târgului Meşterilor Populari, gazdă tradiţională fiind Parcul “Copou”. Evenimentul va aduce în faţa vasluienilor expoziţii cu vânzare, aici dându-şi întâlnire zeci de meşteri populari atât din judeţ, cât şi din ţară.
“Ne dorim o participare numeroasă, mai ales că am constatat cu satisfacţie că este un eveniment aşteptat de vasluieni, iar cei care ne onorează invitaţia sunt încântaţi de locaţie, considerând parcul Copou drept cel mai nimerit loc pentru un asemenea eveniment. Avem meşteri populari din cele mai importante centre ale noastre, în prim plan fiind ceramica”, a declarat Lucian Onciu, directorul CJPAT Vaslui.
Târgul Meşterilor Populari este programat în perioada 2-4 septembrie, iar programul cuprinde şi spectacole folclorice.
În prima zi susţine spectacole Ansamblurile “Trandafir de la Moldova” şi “Hora Vasluiului”. Pentru a doua zi, organizatorii propun un concert de muzică veche, pe scenă urcând formaţia “Anton Pann” din Bucureşti, pentru ca în ultima zi să fie deschisă “Lada cu zestre”, invitaţi fiind Perieni, Silvia Ene şi Grupul folcloric “Mugurel”.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button