ActualitateLocal

Poţi împrumuta cărţi în Copou

lectura-in-parc
La Vaslui, cărţile s-au mutat în parcul Copou. Zeci de volume de la Biblioteca Judeţeană “Nicolae Milescu Spătarul” sunt puse la dispoziţia iubitorilor de lectură în aer liber. Proiectul “Lectură în parc” este implementat pentru al şaselea an consecutiv şi se va derula în fiecare weekend, între orele 10-18, până la începutul lunii septembrie.
“Proiectul înseamnă o încercare de deprindere cu lectura atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mai în vârstă. La fel de frumos este un parc atunci când te joci cu mingea, stai pe o bancă sau citeşti o poezie. Rolul acestei acţiuni este de a-i atrage pe vasluieni spre un alt mod de petrecere a perioadei de vară. Pentru copii, o poveste citită de bunicul sau mama, pe acea bancă din parc, poate stimula mult mai mult imaginaţia şi sentimentele frumoase de dragoste şi admiraţie pentru natură”, a spus Gelu Bichineţ, directorul Bibliotecii Judeţene.
Primul weekend s-a bucurat, deja, de un succes. Mulţi vasluieni au ţinut să citească o carte în parc.
“În proiect sunt implicaţi toţi angajaţii bibliotecii, dar şi o serie de voluntari care ne sprijină în promovarea colecţiilor bibliotecii şi serviciilor pe care le oferim”, a mai declarat Gelu Bichineţ.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button