ActualitateLocal

Polotistii și copiii împreună de 1 Iunie

1-Iunie_2
Peste 150 de copii, însoțiți de cadre didactice au vizitat astăzi Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui, în cadrul unei acţiuni organizate cu prilejul „Zilei Internaţionale a Copilului”.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui proiect naţional intitulat „Şcoala siguranţei Tedi” în care Inspectoratul General al Poliţiei Române este partener. Scopul proiectului este informarea copiilor privind potenţialele pericole şi furnizarea de soluţii, prin metode educative specifice vârstei lor.
Beneficiarii proiectului sunt elevii de clasa I, ce se află la începutul unei etape importante a vieţii, iar în cadrul acestei activităţi informaţiile au fost diseminate tuturor copiilor din clasele I-IV din cadrul Şcolii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” din municipiul Vaslui. Cei mai mici participanți la trafic și-au putut verifica cunoștințele rutiere vizionând un film intitulat „Drumul colorat”.
De asemenea, elevilor le-a fost prezentată o parte din tehnica utilizată de poliţişti în cadrul misiunilor operative. Principalele puncte de atracție pentru copii au fost mijloacele specifice de intervenţie ale poliţiştilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale. Astfel, cei mici au putut observa dotarea în materie de armament şi echipamente de protecţie folosite în activitate de „mascaţi”.
Specialiștii criminaliști au prezentat trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional. Copii s-au arătat interesați și de modul în care se ridică amprentele.

Inspectoratul de Poliție al Județului Vaslui urează La mulți ani tuturor copiilor și mulțumește celor care și-au sărbătorit această zi alături de polițiști.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button